Usikker på hva du skal kjøpe, pakke inn og legge under treet? Fortvil ikke – for du er ikke den eneste. Ifølge tall fra DNB at én av tre nordmenn panikkhandler julegaver. Undersøkelsen viser at én av fire ikke vet hva de ønsker seg. Så ligger alt til rette for at gaven under treet blir en suksess. For å gjøre det litt enklere for dere, har vi samlet en rekke julegavetips på ett og samme sted.

Julen er barnas høytid, og den er full av spenning og magi. Forventningsfulle ansikter er vendt mot julenissen når sekken åpnes og gavene deles ut. Det kan være tidkrevende og direkte vanskelig å finne den helt spesielle julegaven til barnet ditt. Finn gaven som passer ditt barns interesser og alder her.

Det kan være utfordrende å finne julegave til noen som har "alt". Mange bruker lang tid på å finne den perfekte gaven til ham eller henne. Julegavehjelperen gjør det enklere for deg.

Hva med en stilig klokken til kjæresten? Lekre skinnvotter, nye løpesko eller en høyttaler så han kan lytte til favorittlåtene? Flere gode tips får du her.

Hvert år løper fortvilede menn rundt fra butikk til butikk på jakt etter den perfekte gaven til kjæresten eller kona. Glem siste-liten-gaven i år og ta en titt på utvalget hos Julegavehjelperen.

På ønskelisten hos tenåringene står alt mellom himmel og jord. Det kan være sporty treningstøy, hodetelefoner, sminkeprodukter eller gavekort. Julegavehjelperen gir deg en rekke gavetips.

Så er det bestemor og bestefar da. Slips? Strikkejakke? Ullsokker? Nei, du kan bedre enn det! Hva med å samle sammen bilder fra de siste årene og lag en fotobok eller kalender? Kurv med masse godt i? Bøker eller magasiner gir godt lesestoff i årets mørkeste måneder. Tøfler og nettbrett? Julegavehjelperen har den perfekte gave til besteforeldre.

Julegavehjelperen har noe for alle og enhver. Uansett om pakken er hard eller myk, stor eller liten, så håper vi gaven skaper glede hos mottaker – og at den varer minst til påske!

Norsk julefeiring er kirkegang, levende lys, festlige lag, familiesammenkomster, mektig, tradisjonspreget mat og et vakkert juletre. Butikker, uteområder, gater og boliger er pyntet i rødt og grønt, nisser, engler, stjerner og julekrybber.

Så kommer endelig 24.desember – selveste julaften. Forventningsfulle barn (og voksne) sitter spent og lytter etter banking på døren. Endelig kommer han – med langt, hvitt skjegg, rød lue og kappe, nikkers og strømper og vest i grov ull. Med sekken full av gaver.

Gaver ja. I Norge ble det først vanlig med julegaver på 1800-tallet. Tradisjonen med å gi julegaver er i konstant endring. Det som startet som en gaveutveksling mellom viktige herrefolk, er blitt til gaveutveksling mellom familie og venner. Spesielt barna er i fokus. Tidligere var det vanlig å få nyttegjenstander og noe man trengte til jul. Klær, sko, verktøy eller utstyr til hjemmet. Julegavene var ofte hjemmelagde. Man fikk heller ikke mange gaver slik som i dag. I dag er det fortsatt vanlig å gi noe man vet mottakeren av gaven kan dra nytte av, men det er mer vanlig å gi luksus, opplevelser eller ting man vet vedkommende ønsker seg. En annen trend som har endret seg, er at julegavene er oftere kjøpt enn egenprodusert. Nå ser dette ut til å snu igjen: Det er in å lage gaver igjen.

Riktig god jul!

Julehilsen fra oss i lokalavisen og Amedia SMB