Gå til sidens hovedinnhold

Hun vil bygge opp tilliten til idrettsledelsen igjen

Artikkelen er over 6 år gammel

Anne Berit Figenschau innstilt som styremedlem i det nye idrettsstyret.

Anne Berit Figenschau (46) er innstilt som styremedlem til det nye styret i Norges Idrettsforbund. Det presenterte tidligere idrettspresident og leder av valgkomiteen, Tove Paule, mandag formiddag.

– Det er en stor ære for meg at en enstemmig valgkomite gikk for meg, men det er selvfølgelig tinget som avgjør, sier Anne Beit Figenschau til Nordlys.

Fra OL-jobb til styreverv

Hun gikk av som finansbyråd i Tromsø etter det mye omtalte nominasjonsmøtet i Tromsø Høyre i januar, der Jens Johan Hjort valgte å trekke seg etter at hans forslag med Figenschau som toppkandidat og han selv som nummer to, ikke fikk flertall.

Nå er Figenschau, som hadde en sentral jobb i OL-søknaden til Tromsø 2018 og har fortid som eliteseriespiller i volleyball, lysten på en topprolle i norsk idrett.

– Jeg er vokst opp i ei lita bygd i Bardu, der idretten var navet i lokasamfunnet, og har sett hvor viktig idretten er. I tillegg har jeg spilt volleyball på toppnivå, og føler at jeg representerer både bredde og topp, sier Figenschau.

Hun mener den nye ledelsen har en viktig jobb foran seg, etter all trubulensen etter den norske søknaden om å arrangere OL i Oslo i 2022.

– Hvis jeg blir valgt inn, så er det viktig å huske at man representerer hele idretten, ikke bare toppen. Idretten er en av de største barne- og ungdomsorganisasjonene i Norge, og det er kjempeviktig at styret ikke glemmer det, sier Figenschau.

Hun mener idrettsledelsen distanserte seg fra idretten selv i OL-debatten.

– I møtet med valgkomiteen sa jeg at man må ta på alvor å bygge opp tilliten til styret og ledelsen i Norges Idrettsforbund igjen. Det er ingen tvil om det, og det viste også rapporten etter Oslo-søknaden. Det ble mye støy. Når man representerer en stor organisasjon, der frivilligheten er så sentral, så må man ta signalene fra de man representerer bedre enn man gjorde, sier Figenschau.

Tar ikke OL-standpunkt

Men hun vil ikke ta standpunkt nå om Norge bør starte en ny OL-søknadsprosess.

– Den rapporten som ble laget etter Oslo-søknaden må det nye styret bruke tid på, og diskutere hvordan vi skal forholde oss til det videre. Det blir kjempeviktig å lære av de prosessene som har vært, sier Anne Berit Figenschau.

Hun er tydelig på hva hun vil kjempe for, om hun får sjansen i idrettsstyret.

– Den viktigste jobben vi kan gjøre er å slåss for å bedre idrettsfasilitetene i hele landet, men ikke minst i Nord-Norge, og jobbe for de gode verdiene vi har i idretten, sier Figenschau.

Med seg i valgkomiteens innstilling til nytt idrettsstyre har hun Tom Tvedt (leder), Kristin Kloster Aasen (videpresident), Oddvar Johan Jensen (visepresident), samt styremedlemmene Yngve Hallén (fotballpresident), Sigbjørn Johnsen (tidligere finansminister), Sondra Sande Gullord, Bjørgulv Sverdrup Lund, Guri Ramtoft, Vibecke Sørensen og Marit Roland Udnæs.

 

Kommentarer til denne saken