I en VM- og OL-fri sesong satser stadig flere langrennsløpere på langløp denne sesongen.

Nå har Team Santander, der Tromsø-baserte Snorri Einarsson og Burfjord-løper Andreas Nygaard er på laget, sikret seg ingen ringere enn polske Justyna Kowalczyk.

Den polske stjernen har tidligere antydet at hun kunne bli en del av laget, og nå er en avtale på plass.

Marit Bjørgens og Therese Johaugs erkerival gjennom mange sesonger kommer ifølge en pressemelding til å satse på utvalgte langløp ved siden av verdenscupen.

– Sterkere merkevare enn Northug

Laget til Nygaard og Einarsson har allerede fått med seg svenske Johan Olsson i vinter, i tillegg til de norske, etablerte lagprofilene Tord Asle Gjerdalen og Anders og Jørgen Aukland.

– Justyna har en enorm standing i Polen og vil gjøre at interessen for langløp øker ytterligere. Internasjonalt har hun en merkevare som er enda sterkere enn Petter Northug, sier utøverne Anders og Jørgen Aukland i pressemeldingen.

– Jeg hadde en meget positiv opplevelse under Vasaloppet sist vinter og ble fascinert av konseptet med å stå på startstreken sammen med flere tusen andre skiløpere. Det å kunne satse videre i karrieren med dette laget og sterke profiler gir meg enorm motivasjon, sier Kowalczyk selv.