Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk avslutning: Veltet like før mål

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Rikardsen Leknessund (18) havnet langt nede på resultatlistene etter dramatisk avslutning.

Tromsøgutten Andreas Rikardsen Leknessund (18) klarte ikke utfordre i kampen om VM-medaljer under fellesstarten for juniorer i sykkel-VM i Bergen lørdag og ble til slutt nummer 49.

Mye av de skyldes en dramatisk avslutning. Rikardsen Leknessund satt i hovedfeltet som så vidt klarte å hente inn de italienske medaljevinnerne Rastelli og Gazzoli i en spennende innspurt, men tromsøgutten var satt ut av spill på de siste meterne etter at han smalt i bakken i en velt i en av de siste svingene før mål.

Dermed endte han ett minutt og 46 sekunder bak danske Julius Johansen, som ble verdensmester. Etter en imponerende avslutning, der han stakk fra resten av feltet drøyt ei mil før mål, holdt han ledelsen helt inn. Johansen ble nummer seks på tirsdagens tempo tross punktering.

Italia tok sølv og bronse, der Luca Rastelli ble nummer to og Michele Gazzoli ble nummer tre.

Rikardsen Leknessund var ikke den eneste nordmannen som veltet. Lagkamerat Idar Andersen satt i tetgruppa sammen med gullvinner Julius Johansen og italienerne, da han også veltet stygt drøyt 15 kilometer før mål og ble effektivt satt utenfor medaljekampen.

 

Kommentarer til denne saken