Tromsøværingen kjørte et meget sterk temporitt i sykkel-NM og henviste Edvald Boasson Hagen til bronseplass.

Boasson hadde vunnet de fire siste NM-tempoene før torsdagens ritt i Kongsvinger. Han lå an til medalje hele veien, men kunne ikke hamle opp med 20 år gamle Leknessund eller sølvvinner Iver Johan Knotten fra Tønsberg CK.

Leknessund, som tok sølv i fjor, vant 50-kilometeren på tiden 59.36 minutter. Knotten var 49 sekunder bak ham, mens Boasson ble slått med ytterligere 23 sekunder.

– Det har vært mye snakk om dette siden i fjor. Å få det til, er gøy. Jeg har valgt å troen på at det kan skje, og da er det ekstra godt at det skjer, sier Leknessund til Procycling.

Han var 20 sekunder bak Knotten etter 10 kilometer, men hadde mest å kjøre med i siste halvdel.

Vist gode takter

Uno-X-rytter Leknessund har vist gode takter også internasjonalt de siste årene. I VM i 2017 ble han beste nordmann i juniorrittet med en 8.-plass.

I fjor ble han nummer 13 i U23-VM.

Edvald Boasson Hagen vant NM-tempoen for første gang i 2007. Siden har han vunnet ni ganger, kun slått av Reidar Borgersen i 2012 og 2014.

Senere i sommer skal Boasson Hagen sykle Tour de France for Dimension Data-laget.

 

Heine vant overlegent

I kvinnenes NM-tempo ble det favorittseier til Vita Heine fra Fana. Hun parkerte konkurrentene og tok gull med 54 sekunders margin til sølvvinner Katrine Aalerud fra Vestby.

Bronsen gikk til Line Marie Gulliksen fra Asker. Hun var 25 sekunder bak Aalerud.

Heine ble norgesmester i tempo også i 2016 og 2017. Hun har dessuten vunnet NM-fellesstarten de tre siste årene.

I juniorklassen for menn tok Johannes Staune-Mittet fra Lillehammer gull foran Tomas Sundlisæter (Gauldal) og Oskar Myrestøl Johansson (Grimstad).

Tuva Byberg ble norgesmester blant kvinnejuniorene. Stavanger-rytteren vant foran Halden-duoen Silje Mathisen og Elise Marie Olsen.