Andreas Leknessund (23) rykket fra bruddrivalene og trillet inn til solotriumf på mandagens etappe i Sveits rundt. Med det tok han sin første proffseier.

Tromsøværingen viste kjempekrefter i røffe stigninger underveis. Ingen i dagens brudd greide å holde tritt da han satset på egen hånd med underkant av to mil igjen.

– Det er vanskelig å sette ord på det. Det føles helt utrolig, så en tydelig preget Leknessund til arrangøren rett etter målgang.

De siste 15 kilometerne var i lett terreng og besto av flere utforkjøringer. Feltet startet jakten på Leknessund for sent og kunne ikke hindre norsk seier.

Alberto Bettiol fra Italia så ut til å krysse målstreken i den tro at han hadde vunnet. Problemet var bare at Leknessund hadde slått ham og resten av feltet med 38 sekunder.

Leknessund kjørte også for å innta ledertrøya i det sveitsiske verdenstourrittet, men var til slutt sju sekunder unna å rappe den fra briten Stephen Williams (Bahrain-Victorious).

23-åringen har vært en del av DSM-laget siden fjorårets sesong. Før det syklet han for Uno-X. Leknessund er to ganger blitt norgesmester i tempo.

Mandagens etappe var kupert og hadde en strekning på 199 kilometer. Den startet i Küsnacht og hadde målgang i Aesch.