Denne gjør Johnny og andre hyttefolk nervøse – og det har de all grunn til å være

«EKSPLOSIV»: Johnny Vevang sier at han har sett med egne øyne at dette ikke er en trålbøye. Det har han helt rett i, ifølge politiet. Montasje.

«EKSPLOSIV»: Johnny Vevang sier at han har sett med egne øyne at dette ikke er en trålbøye. Det har han helt rett i, ifølge politiet. Montasje. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Denne «kula» anses som trygg – men bare så lenge ingen fikler med den. Hva du enn gjør: Ikke oppsøk denne.

DEL

(iFinnmark.no): Johnny Vevang har lagt ut en bekymringsmelding på Facebook og lastet opp et bilde av en rusten kule av et slag. Den ligger cirka 50 meter fra elvemunningen i Gammelvika og cirka 500 metter fra hytten i Kjøllefjord hvor Vevang holder hus i helga.

– Det er ubehagelig å ha den i nærheten, sier han.

Han vet ikke nøyaktig hva det er for noe når iFinnmark får en prat med han lørdag kveld. Han tror det kan være en hornmine fra krigens dager – men er ikke sikker.

Ikke blitt undersøkt

Vevang forteller at lensmannen skal være varslet om dette funnet som ble gjort av hyttenabo mandag – men så langt han kjenner til har den ikke blitt undersøkt. Han gikk derfor ut med bilde av «kula» i håp om å finne ut av mysteriet, og om hyttefolket kan senke skuldrene eller ikke.

iFinnmark tok derfor en telefon til politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt for å høre om de har fått noen meldinger om denne gjenstanden. Politiets operasjonsleder Gunnar Øvergaard opplyser at de har det, og at Forsvaret faktisk allerede har undersøkt den.

Fra krigen

– Det er nok en gammel etterlevning fra krigen. Det som er sagt er at den er vurdert til ikke å ha noen eksplosjonsfare såfremt ingen flytter på den, sier han.

Forsvaret har meldt at de har tid til å håndtere det som skal være en gammel bombe i uken som kommer. Den vil bli destruert da. I mellomtiden anmoder politiet om at folk om ikke å oppsøke gjenstanden.

Artikkeltags