Anders Jenssen blir klar for TUIL om kort tid, etter at TUIL og Finnsnes ble enig om økonomisk kompensasjon for midtstopperen.

iTromsø meldte dette onsdag ettermiddag.

Daglig leder i Finnsnes Fotball, Ivar Holand, bekrefter enigheten, og avslører at TUIL måtte betale mer enn utdanningskompensasjonen på rundt 20.000 kroner som Finnsnes i utgangspunktet hadde krav på.

– Avtalen er todelt. Vi har fått et beløp i forhold til utdanningskompensasjonen, i tillegg til ytterligere et beløp utover det, sier Ivar Holand til Nordlys.

Han vil ikke kommentere hvor stor avtalen er samlet.

– Jeg har sett rykter om at det skal være på 250.000 kroner. Jeg skulle ønsket at det var riktig, men det er det ikke. Vi har sammen med TUIL blitt enige om at vi ikke kommenterer beløpet, hverken om det er fem- eller sekssifret. Vi skulle gjerne ha sett at beløpet vi fikk var større, mens TUIL gjerne ville ha betalt mindre. Det viktige er at vi har funnet en løsning, og fått parkert saken, sier Holand.

Finnsnes ønsket økt kompensasjon, fordi de mente at Jenssen hadde sagt ja til å spille for FIL kommende sesong i en tekstmelding etter sesongslutt i fjor. Jenssen har imidlertid ikke skrevet under kontrakt, og mente han sto fritt til å skrive under for TUIL.

Holand legger ikke skjul på at det er en av grunnene til at Finnsnes ønsket økt kompensasjon.

– Man kan også si det slik. Vi anså oss som enige med Anders i november i fjor, og la bort letingen etter ny midtstopper etter det. Nå må vi ut på jakt igjen, og vi lider av at det har gått så lang tid, sier Ivar Holand.

I tillegg går Jenssen til en divisjonsrival, som Finnsnes skal slåss med om seks poeng i interne oppgjør kommende sesong.

– Vi ser at det kan gjøre det ekstra ille at Anders går til en konkurrent, men TUIL er en direkte opprykkskandidat, sånn sett er det bedre. I tillegg kan Anders få sjansen til å spille på høyere nivå allerede i 2016, om TUIL skulle rykke opp, sier Ivar Holand.