Den republikanske senatoren Lisa Murkowski (Alaska) og den demokratiske senatoren Sheldon Whitehouse (Rhode Island) kommer til Tromsø og den nordområdekonferansen Arctic Frontiers om 14 dager.

- Arktis er viktig for USA, men bildet av regionen som et isøde som må vernes er også en utfordring for regioner som Alaska. Den norske politikkutformingen i nordområdene er derfor spesielt interessant for de amerikanske representantene. For vår del har det har vært strategisk viktig å bygge sterkere relasjoner til USA, og besøket bekrefter vår posisjon som en viktig møteplass for kunnskapsbasert utvikling i Arktis,  sier direktør Ole Øvretveit i en pressemelding.

-  Senator Murkowski og hennes kolleger sine bidrag under Arctic Frontiers 2019 vil være viktige bidrag i diskusjonen og kunnskapsutvekslingen. Jeg er også sikker på at den amerikanske delegasjonen vil  ta med seg ny kunnskap om Arktis tilbake til Washington, sier Eirik Sivertsen, leder for Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid (AP).

Årets tema for konferansen er Smart Arctic.