- Vi har begynt å lure litt på hva som vil skje neste gang

Far Leif Christian Christensen sammen med mor Mette Fagervik og lille Arne Magnus som ble født klokken 22.05 torsdag kveld.

Far Leif Christian Christensen sammen med mor Mette Fagervik og lille Arne Magnus som ble født klokken 22.05 torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ambulansen krasjet da Mette skulle føde.

DEL

Prøv Nordlys + for 1,- første måned. Trykk her

To styrtfødsler, den første i et helikopter, den andre i ambulanse etter å kollidert på vei til sykehuset.

Det har vært dramatikk så det holder begge gangene samboerparet Mette Fagervik (30) og Leif Chr. Christensen (31) fra Ulvsvåg i Hamarøy har blitt foreldre.

– Vi er ikke blitt redde for å få flere barn. Vi opplever at hjelpeapparatet fungerer godt, sier pappa Leif til Fremover.

– Men vi har begynt å lure litt på hva som vil skje neste gang vi eventuelt får barn, smiler Mette Fagervik inne på sykehuset i Narvik.

Vannet gikk

Paret ble foreldre første gang for to og et halvt år siden. Da kom datteren Anny Margrete til verden seks uker for tidlig. Det skjedde i et helikopter som akkurat hadde landet i Bodø.

– Det var en styrtfødsel. Også fødselen i ambulansen torsdag kveld må regnes som styrtfødsel. Vannet var gått allerede før vi dro hjemmefra, men alt gikk bra, forteller Mette Fagervik.

Turbounge nummer to skal hete Arne Magnus. Han var 50 centimeter lang og 3600 gram tung da han kom til verden.

– Alt står bra til med oss alle, forsikrer foreldrene.

Dårlig vær

Det var imidlertid dramatisk nok torsdag kveld da fødselen satte i gang hjemme i Ulvsvåg. På grunn av kraftig snøvær var det ikke mulig å benytte helikopter for å få fraktet Mette Fagervik til sykehuset. Jordmoren avgjorde derfor at hun skulle sendes med ambulanse til Narvik sykehus.

– Ambulansen var på vei ned Ulvsvågskaret etter å ha fått om bord jordmoren, da kollisjonen fant sted. Mette og jordmoren tok det hele svært rolig. De hadde knapt merket noe til sammenstøtet. Begge ble flyttet over i en annen ambulanse og sendt videre til Narvik med meg på hjul i egen bil, beretter Leif Chr. Christensen.

– Jeg merket at ambulansen mistet veigrepet og registrerte at det var et sammenstøt. De andre var rolige, så da klarte jeg også å holde meg rolig selv om jeg ble ristet litt, tilføyer Mette.

Les også: Ambulanse med gravid kvinne kolliderte

Rolig var imidlertid ikke ungen som ventet på å bli født. På E6 like nord for Skjellesvikskaret måtte ambulansen stanse og der kom en velskapt liten gutt, 50 centimeter lang og vel 3,6 kilo tung, til verden.

– Jeg rakk å være med på fødselen, forteller en stolt pappa.

Familiært?

Mette utelukker ikke at de raske fødslene hun har hatt er av familiære årsaker.

– Jeg har en søster som også har hatt veldig kjappe fødsler. Det er greit at fødselen går fort, men det er temmelig heftig mens det står på, sier hun.

– Det har vært litt dramatikk begge gangene vi har fått barn, men heldigvis har alt gått bra.Vi har et svært profesjonelt hjelpeapparat rundt oss så vi føler oss veldig godt ivaretatt. Selv om avstandene noen steder er store er vi i trygge hender i dette landet, fastslår tobarnspappa Leif.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken