Gå til sidens hovedinnhold

Ambulansehelikopteret står fortsatt i myra – dette er planen videre

Tirsdag skulle ambulansehelikopteret som måtte nedlande i Kongsvikdalen, hentes ut. Slik gikk det ikke.

(Fremover)

– Det gjorde et forsøk med å komme seg nordover, men det gikk ikke, forklarer administrerende direktør Leif Olstad i Norsk luftambulanse helikopter.

Tungløfthelikopter fra Vestlandet

Helikopteret som skulle hente helikopteret som nødlandet i Kongsvikdalen, et såkalt tungløfthelikopter fra selskapet Airlift, forsøkte å komme seg nordover fra Førde mandag formiddag. På grunn av tåke på Vestlandet måtte det imidlertid gjøre vendereis.

– Det ser bedre ut på onsdag, sier Olstad.

Flyturen fra Førde til Tjeldsund vil ta mellom fire og fem timer.

Les også

Landingen levnet vitnet måpende. Slik forklares den

Fire tonn

Det var lørdag at piloten måtte sette helikopteret ned i en myr i Kongsvikdalen etter at den ene av helikopterets to motorer sviktet. Helikopteret hadde da vært på Botnfjellet i Kvæfjord for å hente ned et turfølge på tre personer og en hund.

Deretter gikk det over ett døgn fra hendelsen til publikum ble informert om en kraftig svekket ambulansehelikopter-beredskap i nord. I tillegg til at helikopteret, som har sin midlertidige base i Harstad, måtte nødlande, er kun ett av to helikoptre i Tromsø i drift.

Teknikere har inspisert helikopteret som måtte nødlande, og det er besluttet at det skal løftes ut med et annet helikopter.

Helikopteret som nødlandet er av typen Airbus Helicopters H145 som har en egenvekt på rundt 1,8 tonn – uten utstyr og drivstoff. Super Pumaen som skal hente ut helikopteret har en løftekapasitet på fire tonn.

Les også

Fikk jernstenger inn i helikopteret under landing

Kommentarer til denne saken