Falun: Maren Lundby var langt nede etter 15.-plassen i kvinnenes hopprenn i normalbakken i Falun-VM fredag. Tyske Carina Vogt tok gullet.

Det ble en skuffende VM-start for Lundby. 20-åringen fra Kolbu hadde lagt bak seg flere solide verdenscuprenn i oppladningen til mesterskapet, men i Falun fikk hun det tyngre.

Lundby lå på 18.-plass etter et svev på 86 meter i første omgang. Et finalehopp på 88 meter gjorde at hun til slutt klatret tre plasser på resultatlista. Hun endte totalt 25,3 poeng bak Vogt.

Preget av alvoret

Etter finaleomgangen var det en skuffet og gråtkvalt Lundby som forsøkte å forklare hvorfor hun ikke lyktes.

– Jeg klarer ikke helt å slippe meg løs, og har nok litt for høye skuldre, sa hun etter 15.-plassen.

Landslagstrener Christian Meier sa seg enig i at de norske jentene nok tapte litt på at de ikke klarte å slippe seg helt løs. – Min følelse er at jentene ble litt for alvorstinget da de satt på bommen i dag, sa Meyer til NRK.

For Line Jahr ble det status quo i finaleomgangen. Hun beholdt 19.-plassen etter å ha hoppet 87 meter. Førstehoppet var 2,5 meter kortere.

Glad debutant fra Alta

VM-debutant Anna Odine Strøm fra Alta ble nummer 25. I Falun-premieren landet hun på 81,5 og 83,5 meter. Gyda Enger tok 28.-plassen etter å ha hoppet 83 meter i finalen. Svevet var én meter kortere enn i første omgang.

Strøm var da også den blideste av de norske deltakerne etter rennet.

– Det er så herlig stemning her, og veldig stort å få være med her, smilte 16-åringen etter å ha levert en habil mesterskapsdebut.

Carina Vogt lå på annenplass før finaleomgangen, men gikk forbi Daniela Iraschko-Stolz etter et hopp på 92 meter. Hun slo japanske Yuki Ito med 1,8 poeng.

Østerrikske Iraschko-Stolz måtte til slutt nøye seg med VM-bronsen. Hun klarte ikke å kopiere sitt solide førstehopp (92,5 m) og landet på 89 meter. (NTB)