Trondheim: Rosenborg fant tilbake til røttene da Aalesund ble mange nummer for små i serieåpningen. Pål André Helland og Alexander Søderlund strålte med to mål hver i 5-0-seieren.

Det ble likevel en stor strek i regningen for trønderne at tidligere TIL- og Alta-spiller Tore Reginiussen måtte av banen på båre etter 20 minutter av andre omgang.

Midtstopperen skal ha røket akillessenen, akkurat som Moldes Mushaga Bakenga gjorde nylig, og da går hele 2015-sesongen etter alt å dømme fløyten for finnmarkingen.

Strekk for tomålshelt

Tomas Malec avsluttet målfesten for Rosenborg ved å heade inn det femte og siste målet noen minutter før slutt.

– Det er sånt man drømmer om. Vi er i god form, er godt trent og har gode relasjoner og samhandling, sa en smilende Kåre Ingebrigtsen til CMore etter kampen.

Det ble riktignok en kostbar seier for RBK. I tillegg til skaden til Reginiussen pådro etter alt å dømme tomålsscorer Helland seg en strekk på baksiden av låret.

– Jeg frykter det er en liten strekk, men håper det bare er muskelen som knyter seg, sa Helland.

Kunne scoret flere

Likevel ble det en jubelkveld på Lerkendal der den klassiske Rosenborg-stilen med 4-3-3, høyt balltempo og raske overganger var tilbake.

– Dette var fantastisk deilig foran et fantastisk publikum. Når Lerkendal fylles, har vi et ansvar. Det er slik vi skal spille her, sa Helland.

Aalesund var ikke i nærheten av å følge med, og seieren kunne faktisk vært mye større. Helland misbrukte et straffespark og bommet alene med keeper like før han måtte ut med skade.

– Jeg var veldig ukonsentrert da jeg tok straffen, innrømmet Helland.

Straffebom til tross, Helland viste at han kommer til å bli en viktig mann for Rosenborg denne sesongen.

Søderlund-dobbel

Det tok bare sekunder før hjemmefansen kunne juble for kampens første scoring.

Et langt innkast fikk sprette i feltet, og Helland headet ballen i mål. Da kvarteret var spilt doblet samme mann ledelsen etter et mønsterangrep, og kampen virket kjørt.

Fem minutter før pause presenterte Søderlund seg etter et angrep der Aalesund ikke klarte å klarere, og dermed sto det 3-0.

Harald Aabrekk prøvde å gjøre grep med to bytter i pausen, men hjemmelaget var ustoppelig.

– Det var mannfolk mot gutter, sa han etter kampen.

Etter 70 minutter satte Søderlund inn sitt annet mål etter et glimrende angrep. Da var det nok for spissen, som ble byttet ut. Erstatter Malec satte punktum etter snaut kvarteret på banen.

Kampen viser at Rosenborg så absolutt er en tittelkandidat denne sesongen, men trener Ingebrigtsen må håpe Hellands skade ikke holder ham borte for lenge. (©NTB)