– Det er klart, det berører også meg

Lensmann Øyvind Lorentzen i Alta under pressekonferansen mandag kveld

Lensmann Øyvind Lorentzen i Alta under pressekonferansen mandag kveld Foto:

DEL

– Det er klart det preger meg på lik linje som resten av Alta-samfunnet. Ungdommene er ikke noen jeg kjenner personlig, men det er folk jeg vet hvem var og det er sterke historier som man hører fra ungdommene og familiene som er berørt. Det er klart, det berører også meg.

Det sier lensmann Øyvind Lorentzen i Alta til iFinnmark under mandagens pressekonferanse. Siden helikopterstyrten i Alta lørdag kveld, har politiet og Havarikommisjonen jobbet på åstedet. Lorentzen har ikke selv vært der, men har jobbet tett med saken.

– Vi henter litt styrke i det at man kanskje utgjør en forskjell for noen og kan være til hjelp, sier han.

Han roser lokalsamfunnet i tragedien.

– Det er godt å se at folk bryr seg om hverandre og slår ring om hverandre. Det er veldig mange som er berørt, også utenfor Alta.

Mange vitneavhør

Under pressekonferansen mandag kveld fortalte Lorentzen at de har jobbet på stedet i hele dag. De har gått tilbake langs ruta som helikopteret fløy og lett etter deler fra helikopteret.

– Foreløpig er det ikke gjort funn fra helikopteret. Vi håper å være ferdige med dette arbeidet i løpet av dagen i dag.

I tillegg har flere vitner meldt seg.

– Det er flere som er blitt avhørt. Vi vil ikke gå ut med detaljer om hva de har forklart, men det er ingen vitner som har sett selve styrten.

LES OGSÅ: Helitrans under etterforskning etter helikopterulykken i Alta

Snapchat-bilde

Politiet har tidligere gått ut med informasjon om at de har fått videoer fra inne i helikopteret på den siste turen via Snapchat. Lorentzen kunne mandag kveld fortelle at de har ett bilde fra halvannet minutt før ulykka skjedde.

– Klippet viser ikke noe unormalt eller noe som gir indikasjon på at det var problemer.

LES OGSÅ: De omkomne er hentet ut

Lorentzen beskriver vanskelige forhold, og at arbeidet på åstedet har tatt lenger tid en først forutsatt, men påpeker at de jobber på stedet så lenge det er nødvendig.

Etterforskes

Mandag ble det også meldt at Statsadvokaten har beordret etterforskning av HeliTrans på bakgrunn av ulykka.

– Når et helikopter går ned og vi får en slik ulykke, er det opplagt at foretaket må ettergås. Politiet har derfor fått ordre om å etterforske foretaket med hensyn til å ettergå detaljer i luftfartstillatelsene, eventuelle begrensninger, sertifikater, teknisk tilstand, utsjekk og annet som er foretakets ansvar, sier førstestatsadvokat Lars Fause til Altaposten

Han legger til at det er ikke er grunn til å tro at Helitrans ikke har hatt alt på stell, men at dette er en nødvendig del av etterforskningen.

LES OGSÅ: Helitrans under etterforskning etter helikopterulykken i Alta


Artikkeltags