Helikopter styrtet utenfor Alta – minst fire personer omkommet

Foto:

Fire er bekreftet omkommet etter helikopterulykke i Alta. En fløyet til UNN i Tromsø, tilstanden er alvorlig.

DEL

En mann er fløyet til UNN i Tromsø etter helikopterulykken.

– Tilstanden hans er kritisk og ustabil, opplyser pressevakt ved UNN, Jan Fredrik Frantzen.

I kveld opplyser operasjonsleder Jannicke Silseth Eide i Finnmark politidistrikt at også den siste savned er gjort rede for.

– Vi har gjort rede for alle seks, uttaler Eide rundt midnatt natt til søndag.

Eide sier den siste ble funnet rundt klokka 20.40. Hun har ikke informasjon om hvorvidt funnet ble gjort ved eller inne i helikopteret.

– Politiet har ikke informasjon om tilstanden til vedkommende. Vi har gått over i en etterforskningsfase, og har satt opp vakthold på ulykkesstedet, og vil jobbe videre med etterforskning søndag morgen, sier Eide

Et helikopter fra selskapet Helitrans styrtet utenfor Alta lørdag ettermiddag. Hovedredningssentralen ble varslet om ulykken klokka 17.06. Klokka 17.55 var to helikopter ved havaristedet.

Ved ulykkesstedet ble fire personer funnet omkommet, mens en person er skadd. Denne ble fløyet til UNN i Tromsø. Klokka 19.40 ankom Sea King helikopterbasen i Tromsø. Tilstanden er ikke avklart.

Ambulansehelikopteret fra UNN har i ettermiddag gjort søk i området rundt området der helikopteret styrtet. Hovedredningssentralen har fått bekreftet at det var seks personer om bord i helikopteret. En pilot, og fem passasjerer.

Den siste personen er ikke funnet. HRS melder i kveld at søket etter den siste personen er avsluttet for kvelden. Det vil gjøres vurderingen om når søket kan gjenopptas.

– Helikopter har gjort søk i et stykke rundt området, uten at det er gjort funn. Det er også gjort søk i området med mannskaper. Disse er nå trukket tilbake, i påvente av at vi skal søke med hunder, sier Frode Iversen ved Hovedredningssentralen.

– Hva er årsaken til at en person fremdeles ikke er funnet?

– Det er ikke umulig at en person kan ha blitt kastet ut av helikopteret før det har havarert. Så lenge vi ikke har redegjort for den siste tar vi høyde for det, sier Iversen.

Han kan heller ikke utelukke at den savnede kan være i helikoptervraket.

– Hvilken tilbakemelding har dere fått fra mannskap på stedet?

– Vi har så langt ikke fått en fullstendig klarhet i situasjonen, men det er tydelig at dette er en svært alvorlig ulykke, sier Iversen.

Styrten skal ha skjedd like ved Alta by. Det bekrefter daglig leder i Helitrans ovenfor iFinnmark.

Det var et sivilt helikopter som lokaliserte stedet der helikopteret har styrtet. TV2 skriver at ulykken har skjedd i forbindelse med festivalen Høstsprell.

– Ulykken har skjedd noen kilometer fra festivalen. Deltakere har blitt flydd frem og tilbake i anledning festivalen, sier Stig Anton Eliassen i Alta Event til TV2.

Litt før klokken 19 melder festivalen på Facebook at kveldens konserter er avlyst som følge av ulykken. Dørene holdes åpne, slik at de som ønsker det kan være sammen.

Et vitne ikke langt unna forteller at det hørtes et stort smell, og like etter kom røyken. Nå høres det sirener like ved stedet, og Sea King-helikopteret som flyr like over, skriver Ifinnmark.no.

iFinnmarks reporter på stedet opplyser om at et helikopter har landet på parkeringsplassen ved Statens vegvesens trafikkstasjon ved Kvenvikmoen. Helikopteret ble fylt med utstyr og tok med seg brann- og redningspersonell.

Tre entreprenører bygger for tiden en ny kraftlinje fra Balsfjord til Skaidi på oppdrag fra Statnett. De benytter seg alle av helikopter.

– Vi har sjekket opp, og fått bekreftet at ulykken ikke er knyttet til vår virksomhet, opplyser Berit Erdal, pressevakt i Statnett i Alta til Nordlys.

Havariposisjon

Havariposisjon Foto:

Daglig leder i Helitrans, Richard André Simonsen bekrefter overfor iFinnmark at det er deres helikopter som har styrtet.

– Det er vårt helikopter, men jeg har ikke tid til å snakke med deg nå, sier han til iFinnmark.no.

Saken oppdateres fortløpende

Artikkeltags