Kommunestyrerepresentant vil avkriminalisere hasj

FERSK OG ERFAREN: Miriam Akkouche (20), MDG, er fersk som kommunestyrerepresentant i Alta, mens Otto Erik Aas, SV, er i gang med sin sjette periode som lokalpolitiker i Alta. Nå er de henholdsvis nestleder og leder for hovedutvalget for næring, drift og miljø i Alta. Foto: Oddgeir Isaksen

FERSK OG ERFAREN: Miriam Akkouche (20), MDG, er fersk som kommunestyrerepresentant i Alta, mens Otto Erik Aas, SV, er i gang med sin sjette periode som lokalpolitiker i Alta. Nå er de henholdsvis nestleder og leder for hovedutvalget for næring, drift og miljø i Alta. Foto: Oddgeir Isaksen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Men sier nei til elefanter.

DEL

Miriam Akkouche (20) i Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Alta hadde tirsdag sitt første politiske utvalgsmøte etter konstitueringen av kommunestyret 26. oktober.

Det skriver iFinnmark.

MDG har inngått et samarbeid med Ap, SV og KrF, og med støtte fra Frp-utbryter Ellinor Nilsen, ble Monica Nielsen, Ap, valgt som ordfører, og Miriam Akkouche ble valgt til både leder av dispensasjonsutvalget og som nestleder i hovedutvalget for næring, drift og miljø.

Nei til sirkuselefanter

I samarbeidsavtalen mellom Ap, SV, KrF og MDG står det blant annet: «Partene er enige om å avvise utleie av kommunale tomter til sirkus med ville dyr».

– Jeg ble litt overrasket over at vi fikk støtte til det punktet, sier Miriam Akkouche.

– Det er en viktig dyrevernssak, sier hun.

Men hun sier ikke nei til alt. MDG sentralt vil ha forsøk på offentlig kontrollert produksjon og omsetning av hasj. Det støttes også av Miriam Akkouche.

– Personlig mener jeg at det i første omgang i hvert fall skal avkriminaliseres. Jeg mener det er urettferdig at folk som er blitt avhengige, og som har en sykdom, blir straffet og sett på som kriminelle. Dem blir satt i fengsel, og får ikke noe hjelp før de slippes løs igjen til det samme, sier hun.

– Så må man siden se på om bruk av hasj også skal legaliseres, sier hun.

At MDG er det eneste partiet som er liberal til bruk av hasj, sier Akkouche:

– Blant moderpartiene så er vi de eneste, men flere av ungdomspartiene har åpnet for å bli mer liberale, sier hun.

– Ikke bare nei

Miriam Akkouche uttalte til Altaposten i forrige uke at dispensasjonsutvalget med henne som ny leder, i større grad skal avslå dispsøknader enn det som var tilfelle i den forrige perioden. Overfor FD utdyper hun:

– Mange saker ble sendt til Fylkesmannen i forrige periode. Vi ønsker å følge loven, vi skal høre på administrasjonen, men vi skal bruke skjønn og fornuft, så det blir ikke bare nei fra oss, sier Miriam Akkouche.

– Det er viktig at det blir en ryddig prosess, og at mange saker ikke havner til Fylkesmannen, sier hun.

At hun også foreslår å innføre én kjøttfri dag i kommunale institusjoner, sier hun:

– Historisk sett så har det vært vanlig å ha kjøttfrie dager. Før i tiden var det kun kjøtt på søndager, og man hadde grøt på lørdager, men forbruket av kjøtt har økt de siste årene, så det er viktig at man reduserer forbruket av kjøtt, sier hun.

Tirsdag tok hun som nestleder i hovedutvalget for næring, drift og miljø sete ved lederen Otto Erik Aas, SV.

– Jeg er glad for at det er Otto som er leder, med all den erfaringen som han har.

Artikkeltags