Arbeidstilsynet etterforsker kanovelt i Alta

STRØMMET TIL: Nødetatene og folk var raskt på stedet for å hjelpe mannen som datt uti Altaelva da kanoen han satt i veltet lørdag.

STRØMMET TIL: Nødetatene og folk var raskt på stedet for å hjelpe mannen som datt uti Altaelva da kanoen han satt i veltet lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er rutinemessig.

DEL

Arbeidstilsynet er koblet inn i saken der en elvevakt i Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI) sist helg havnet i elva.

Han ble søndag sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

– Vi følger de vanlige framgangsmåtene når det er arbeidsulykker, sier tilsynsleder Angela Westphal i Arbeidstilsynet i Nord-Norge til iFinnmark.

Fysisk tilsyn

Det var Altaposten som først omtalte dette.

– I dette tilfellet kommer vi til å foreta et fysisk tilsyn, og vil se på det som har skjedd. Formålet er å se hva som kunne ha forhindret dette, og hva som må til at dette ikke skal skje. Dette gjelder både risikovurdering og opplæring, sier Westphal.

– Når blir dette tilsynet?

– Det blir ikke i neste uke, men kanskje i uka etter, sier tilsynslederen.

Rutine

Daglig leder Tor-Erland Nilsen i ALI opplyser overfor iFinnmark at det er rutinemessig at Arbeidstilsynet er koblet inn i saken, i og med at dette er en arbeidsulykke med personskade.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Dette er rutine. Når det gjelder de involverte, så hadde vi en debrifing rett etter hendelsen, men vi skal ha en ny runde om ikke lenge, sier Nilsen til iFinnmark.

Ifølge den daglige lederen har det ikke tidligere skjedd en så alvorlig hendelse med elvevakter ansatt i ALI.

– Vi har hatt hendelser der elvevakter har havnet i elva, men det skjer ikke så ofte, og det har tidligere ikke vært så alvorlig, sier han.

Ifølge Tor-Erland Nilsen er mannen fortsatt innlagt på UNN i Tromsø.

Ekstern hjelp

Nilsen og ALI får nå ekstern hjelp for å hindre at slikt ikke skjer igjen.

– Vi har innført kanostopp, og så har vi fått Øytun (nå Alta folkehøgskole, journ.anm.) til å lage et opplegg med tanke på å finne rutiner slik at dette ikke skjer igjen.

– Hvilke rutiner kan det være?

– Vi er ikke kommet så langt i arbeidet. Dette er noe vi holder på å jobbe med, sier Tor-Erland Nilsen.

Artikkeltags