Gå til sidens hovedinnhold

Disse sørget for cupbomben

Artikkelen er over 6 år gammel

Fløya-Alta 1-0 En fantastisk laginnsats sendte Fløya videre i cupen.

Etter en heller rolig 1. omgang i «Fløyaland» tok det bare to minutter i den andre omgangen før ballen lå i mål. Christopher Tian Olsen mottok ballen på 16-meteren, og sendte den kontrollert opp til høyre for Altas Kjetil Thomassen, til enorm jubel for publikum. Flere mål ble det ikke, til tross for et enormt Alta-press på slutten av kampen. Fløya stod imot det som kom, og etter 94 spilte minutter blåste dagens dommer sluttsignalet.

Fløya-trener Tore Rismo var veldig fornøyd etter å ha sett laget hans nå 2. runde i NM-cupen.

Drømmer om eventyr

- Det var viktig for oss å revansjere fredagens tap (1-5 mot TIL 2), og i dag fremstår vi langt bedre.  Kampen blir som forventet, Alta har ballen mye, og vi legger oss lavt. Vi ønsker å satse på overganger og slå langt, og sjansemessig er vi fullt på høyde med dem. Man merker at de til daglig spiller på et høyere nivå enn oss, men vi klarer å spille klokt og effektivt, og da blir det ofte slik, sier en fornøyd Rismo til Nordlys.

Rismo selv vant NM-cupen i 1986, men om Fløya er kapable til å gjøre noe lignende vil han ikke spekulere i.

-Vi satser på et aldri så lite cupeventyr, det gjør vi. Får vi en god trekning er alt mulig. Både Finnsnes og Senja er vel i potten til neste runde, og det er to lag vi kan matche på en god dag, så det ville vært artig å møte et av de lagene, sier Rismo.

Spesiell dag

Kaptein Martin Indal Andersen var naturlig nok fornøyd med både egen og lagets innsats. Indal Andersen jobbet godt kampen igjennom, og fikk ved flere anledninger vist fram både duellkraft og pasningsfot.

-Vi står opp for hverandre, og har en enorm laginnsats. Vi hadde mye å revansjere etter fredagens ydmykelse, og det får vi til i dag. Vi viser at vi har et veldig høyt toppnivå, men utfordringa vår er å løfte bunnivået. Klarer vi det så klarer vi også å gjenskape prestasjoner som i dag oftere, og da kan det bli riktig bra, forteller Fløyas kaptein til Nordlys.

Spekulasjoner om han kan være aktuell for høyere utfordringer etter hvert vil han ikke spekulere i.

-Akkurat det spekulerer jeg ikke i. Nå er jeg veldig glad for å være en del av Fløya, og spesielt på en dag som dette. Nå skal vi stå på og trene hardt fremover, så får vi se, sier 20-åringen.

Skuffet

Alta-trener Rune Repvik var en slagen, men fattet mann etter oppgjøret på Fløyabanen.

-Vi føler at vi er det beste laget, men Fløya har en voldsom innsats kampen igjennom, og da blir det vanskelig for oss, selv om vi er et bedre lag. Spesielt på siste tredjedelen sliter vi, og da er det bare å gratulere Fløya med en enorm prestasjon. Hele laget er på et hakk under det vi forventer, og da blir det sånn, forteller Repvik til Nordlys.

FLØYA-ALTA 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Tian Olsen (47). Dommer: Ole Martin Loe, Stakkevollan. Rødt kort: Andreas Arntzen (88), Fløya.

Kommentarer til denne saken