Cognac-Bertelsen forsvarer alkohol på fly: - Det verste er folk som dynker seg i parfyme

Cognac Jon Viscom

Cognac Jon Viscom

Artikkelen er over 4 år gammel

Han liker å se på seg selv som en "grumpy, old man". Nå blir Bertelsens 11 irriterende fly-punkter hyppig delt på nettet.

DEL

Over 600 har likt innlegget og kommentarene har haglet etter at Cognac-gründer Jon Bertelsen (43) fra Senja satte seg ned for å skrive et innlegg om ting som irriterer han når han er ute å flyr. Innlegget la han ut på Facebook og kom som et svar på journalist Bengt Nielsens kommentar om flyfylla.

- Jeg flyr nokså mye, men har aldri opplevd noe som likner på fenomenet artikkelforfatter Bengt Nielsen i Nordlys beskriver, innleder Bertelsen sitt innlegg med, før han ramser opp 11 punkter som irriterer han og som stort sett edrue flypassasjerer står for.

Bertelsens innlegg ble publisert på Nordnorsk Debatt mandag morgen.

Selv er Bertelsen overveldet over responsen.

- Vanligvis får man jo kanskje 1-200 likes, men nå har det passert 600. Det kan jo tyde på at det er mange som kjenner seg igjen i det jeg har skrevet, sier han.

"Grumpy, old man"

Det å irritere seg over ting, er noe Bertelsen liker.

- Jeg liker å se på meg selv som en "grumpy, old man", som  har litt fornøyelse i å gå rundt å irritere meg over ting. Fruen pleier å si at hvis jeg er misfornøyd, ja da er jo alt som det skal være, ler Bertelsen.

- Når man liker å irritere seg over ting legger man også fort merke til usympatisk oppførsel, og da spesielt på nett eller i trafikken. Det er jo da hyggelig å kunne dele den erfaringen man har av usympatisk oppførsel. Ta litt brodden av det, sier han videre.

Alkoholens mann

Bertelsen er kjent for å ha bygd opp brennevinsmerkene Jon Bertelsen Cognac og Jons Utvalgt, og legger ikke skjul på motivasjonen bak innlegget.

- Som en alkoholens mann må jeg jo stå opp når noen prøver å angripe alkoholmisjonærenes privilegier, sier han lattermildt, før han legger til:

- Men når det er sagt så har jeg sans for beskrivelsene journalisten gir, jeg har bare ikke opplevd det.

De 11 punktene han kommer med har han imidlertid selvopplevd, og han har sågar glemt et punkt:

- Sterk parfyme på fly! Man er jo innelåst sammen med disse folkene på flyet og da synes jeg nesten det grenser til hensynsløshet å dynke seg i parfyme før man går på flyet, sier Bertelsen.

Artikkeltags