En av fire i Troms mener vi drikker for mye foran barna i ferien

ADVARER MOT FERIE-DRIKKING: Mor og fars drikking i ferien kan skape ubehag for barna, mener Randi Hagen Eriksrud i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL.

ADVARER MOT FERIE-DRIKKING: Mor og fars drikking i ferien kan skape ubehag for barna, mener Randi Hagen Eriksrud i alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Kan gi ubehagelige ferieminner.

DEL

29 prosent av innbyggerne i Troms mener det drikkes for mye alkohol foran Det viser en meningsmåling utført av Ipsos for alkoholvettorganisasjonen AV-OG-TIL.

Resultatet er sammenfallende med landsgjennomsnittet i undersøkelsen.

- For mange barn kan voksnes alkoholbruk gi ubehagelige ferieminner, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i AV-OG-TIL i en pressemelding.

- Om sommeren skal vi gjerne kose oss litt ekstra, og for mange betyr det å ta et eller flere ekstra glass med vin. Prisen for vår kos er det dessverre alt for ofte barna som må betale. For dem kan det være ubehagelig om mamma eller pappa endrer oppførsel, sier Eriksrud i pressemeldingen.

- Alt for ofte får vi høre historier fra personer som vokste opp med foreldre som drakk for mye, som forteller om ubehaget ved at alle vet, men ingen tok grep for å hjelpe. Selv om det kan være vanskelig å vite hva vi kan gjøre, er det viktig at vi tør å ta grep. Barnas velvære er viktigere enn vårt eget ubehag, sier Eriksrud.

Om undersøkelsen 

Artikkeltags