Nå strømmer endelig folk til Alfheim igjen

FULLSATT: I morgen kan det bli et fullsatt Allfheim mot Bodø/Glimt.

FULLSATT: I morgen kan det bli et fullsatt Allfheim mot Bodø/Glimt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Ingenting er bedre enn et fullsatt Alfheim.

DEL
TIL har lenge brukt slagordet "Vi fyller Alfheim" for å trekke tilskuere til hjemmekampene på Alfheim stadion. I morgendagens kamp mot Bodø/Glimt, den første 16. mai-kampen mellom de to nordnorske eliteserielagene siden 2009, begynner det å nærme seg utsolgt på Alfheim stadion. Det bekrefter arrangementssjef i TIL, Cecilie Nøstvik, til Nordlys.

- Det tikker inn jevnt og trutt. Jeg føler meg sikker på at vi bikker 6.000 tilskuere. Nå er det noen timer siden jeg sjekket sist, men da var det solgt over 5.000 billetter.

- Feltene hvor det er faste plasser er mer eller mindre utsolgt, mens det på feltene hvor det er fri plassering fortsatt er noen ledige plasser, sier Nøstvik.

Ekstrem økning

Etter flere år med nedadgående kurve for TILs tilskuertall, begynner folk omsider å strømme til Alfheim igjen. Det viser tall TILs Nils-Jarle Sætre har funnet frem. Sammenlignet med tilsvarende kamper i fjorårssesongen, har TIL en økning på hele 15,1 prosent - desidert best av eliteserielagene. Hele listen ser du nederst i saken.

- Vi er veldig godt fornøyd med publikumstallene så langt, og ekstra gledelig er det at vi har størst økning hittil i år. Kanskje skyldes dette at fotballinteressen er økende i Tromsø, og at flere oppdager at fotball er best på stadion, sier Nøstvik til TIL.no

- Bra oppmøte denne sesongen

Sportssjef Svein-Morten Johansen er fornøyd med billettsalget i forkant av kampen mot Bodø/Glimt.

- Det har vært veldig bra. Vi har hatt et bra oppmøte i år generelt, og det viser at folk er interessert i TIL. Det er alltid mye interesse rundt Bodø/Glimt-kampene, men det er opp til oss å levere gode resultater over tid, så folk ønsker å komme på Alfheim, sier Johansen.

TIL har vært aktive på sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat for å skape mer interesse rundt laget i år. Det mener Johansen gir utslag. Til 16. mai-kampen blir antallet fra Rosenborg-kampen, med 5518 tilskuere - sesongens hittil høyeste - med all sannsynlighet slått.

- Det har vært gjort mye bra med tanke på synlighet og profilering, og det at folk prater om TIL og at det er interesse rundt laget er bra, og det må vi være med på å skape.

Fornuftig blanding

Johansen mener blandingen mellom lokale spillere og "importspillere" skaper interesse rundt TIL.

- Den lokale profilen medspillere fra Nord-Norge er veldig viktig, men samtidig er det artig med spillere som Sofien Moussa og Aron Sigurdarson.

- Vi gleder oss til morgendagen, ingenting er bedre enn at det er fullt på Alfheim og god stemning, sier Svein-Morten Johansen til Nordlys.

Oversikt:

Endring i prosent i år kontra samme motstander i fjor: 

Tromsø IL          +15,1

Bodø/Glimt          +6,1

Strømsgodset      +2,1

Lillestrøm             -4,4

Odd                      -4,4

Sarpsborg 08       -5,2

Haugesund          -7,4

Molde                   -7,5

Aalesund              -7,7

Rosenborg           -10,2

Stabæk               - 11,1

Vålerenga           -15,6

Viking                  -19,1

Start                    -37,9

Tallene er hentet fra TIL.no.

Artikkeltags