Ingen TIL-kamp på Alfheim: – Jeg har lyst til å spille fotball

AVLYST: Slik så Alfheim ut drøye femten minutter før kampstart.

AVLYST: Slik så Alfheim ut drøye femten minutter før kampstart. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SISTE: Dagens TIL-kamp er utsatt mot Strømsgodset. Det bekrefter TIL selv på Twitter.

DEL

Da dommer Sigurd Smehus Kringstad tok en siste sjekk 20 minutter før kampstart, konkluderte han med at det snødde for mye.

Norges Fotballforbund melder på Twitter at de vil beramme kampen på nytt så raskt som mulig i samråd med klubbene.

– Tromsø har tatt alle mulige forholdsregler og iverksatt alle nødvendige tiltak. Men det snøværet vi fikk inn mot kampen er umulig å gardere seg mot. Dommeren hadde ikke annet valg enn å utsette kampen, sier Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i NFF i en pressemelding.

Snøen har lavet ned jevnt og trutt i Tromsø i hele dag og nå er altså kampen utsatt. Det har vært spilt toppfotball i Tromsø i dårlig vær før, men dette er første gang en kamp blir avlyst.

To timer før kampstart sa baneansvarlig i TIL, Beate Andersen, til Nordlys at banen skulle være grønn innen kampstart, og at det ble kamp.

(Saken fortsetter under bildet)

DISKUSJON: Dommer Sigurd Smehus Kringstad pratet med trenere og representanter fra hvert lag før avgjørelsen om å utsette kampen ble tatt.

DISKUSJON: Dommer Sigurd Smehus Kringstad pratet med trenere og representanter fra hvert lag før avgjørelsen om å utsette kampen ble tatt. Foto:

Valakari: – Rett avgjørelse

Simo Valakari sier til TILs Twitter-konto at han støtter avgjørelsen om å utsette kampen.

– Jeg synes det var en rett avgjørelse. Vi må tenke på spillernes sikkerhet, og i dag var det for glatt, og det var vanskelig å se, på grunn av snøværet.

– Vi kunne ventet og sett an været, og hvordan det utviklet seg, men en avgjørelse er tatt, og vi stiller oss bak den, sier Valakari, som er tydelig på at TIL helst skulle sett at kampen ble spilt:

– Selvfølgelig ønsket vi å spille her hjemme, foran hjemmepublikummet, men det er ikke noe vi kan gjøre noe med.

Skuffet Gamst

Morten Gamst Pedersen var tydelig skuffet over avgjørelsen om å utsette kampen.

– Jeg har lyst til å spille fotball, men det er ikke jeg som tar den avgjørelsen. Vi får se om vi finner noen å spille en treningskamp mot i kveld eller i morgen, når det kommer oppholdsvær, sier «Gamsten» på fleip.

– Tror du det hadde vært mulig å spille fotball på Alfheim i kveld?

– Dersom vi hadde fått brøytet ordentlig, kan det hende. Men det er ikke vi som tar avgjørelsene.

– Vi har hatt kanonvær i Tromsø i lang tid, og har ikke hatt problemer med å gjennomføre en kamp i Tromsø før nå.

Utsettelser

Den tidlige seriestarten i Eliteserien har allerede tvunget fram utsettelser.

Bodø/Glimts kamp mot Lillestrøm forrige helg måtte stoppes i over 30 minutter som følge av snøfall. En iherdig traktorsjåfør sørget for at banen ble måkt tidsnok til at den kunne startes igjen, og søndag kan det gå mot lignende scener i Tromsø.

Fra før er to av kampene i 2. serierunde flyttet til april. Det gjelder Sandefjord – Ranheim (spilles 11/4) og Stabæk – Start (26/4).

Artikkeltags