«Pensjonisten» Alexander feier inn tittel etter tittel

DE GAMLE ER ELDST: Alexander Os (38) har fulgt opp NM-sølv og norgescupseier med to strake titler under NNM i skiskyting, selv om han egentlig har lagt opp som aktiv skiskytter.

DE GAMLE ER ELDST: Alexander Os (38) har fulgt opp NM-sølv og norgescupseier med to strake titler under NNM i skiskyting, selv om han egentlig har lagt opp som aktiv skiskytter. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Snart skal veteranen opp mot OL-vinner Thingnes Bø og co.

DEL

Alexander Os (38) har børstet støvet av skiene og børsa og har levert noen oppsiktsvekkende prestasjoner den siste tiden.

Nylig rasket han med seg et NM-sølv på normaldistansen, og fulgte opp med å vinne norgescupsprinten på Voss.

I starten av helga gjorde han rent bord i nordnorsk mesterskap i skiskyting på Bardufoss, der han vant både normaldistansen og sprinten. Sprintseieren lørdag var med over to minutters margin ned til Fredrik Mack Rørvik, som hadde én bom mer enn Os.

Søndag vant Mack Rørvik så vidt over Os på fellesstarten, der bare fem sekunder skilte den unge og den ikke fullt så unge skiskytteren.

– Ja, du må ikke snakke, humrer Os når Nordlys konfronterer han med den siste tidens resultater, en god stund etter at han egentlig la opp.

Han kan se tilbake på et VM-gull på stafett i 2011 og en VM-bronse individuelt i 2009, men det begynner å bli en stund siden.

Likevel hevder han seg godt på nasjonalt nivå i dag, i hvert fall når han ikke konkurrerer med de aller beste.

– Formen er bra, selv om den nok har vært bedre en gang. Jeg trener ikke på langt nær så mye som jeg gjorde før, men det jeg trener er ganske hard trening. Når jeg da også kan flyte litt på det jeg har gjort før i tida, har jeg klart å dempe fallet litt, sier Os.

– Kommer til å få juling

I uka etter påske skal han virkelig få testet hvor god pensjonistformen egentlig er.

Da stiller han opp i hovedbolken av NM på Lillehammer, der det skal gjøres unna både stafett, sprint, jaktstart og fellesstart.

Og der må han forvente konkurranse fra alle som ikke var til stede da han tok NM-sølvet nylig – inkludert OL-vinner Johannes Thingnes Bø.

– Der kommer jeg nok til å få juling av de som normalt sett går verdenscup, ja, forventer Os, som humrende legger til:

– Slår jeg dem også, skal jeg begynne å stille noen alvorlige spørsmål selv.

For det er ikke noe comeback på trappene fra veteranen, til tross for de gode resultatene på tampen av denne sesongen.

– Nei, den tid er nok forbi, med små unger og alt mulig annet. Jeg får heller holde meg på dette nivået – men jeg synes jo det er «søkkanes» artig, sier Alexander Os.

PS! I guttenes 20-21-årsklasse har Olav Lanes Severinsen fra Tromsø Skiskytterlag gjort det enda skarpere enn Os, og har stukket av med seieren både på normaldistansen, sprinten og fellesstarten under NNM på Bardufoss. På arrangørenes side her kan du finne øvrige resultater fra NNM i skiskyting.

 

Artikkeltags