Nå er en politimann tiltalt for «å ha forårsaket en annen persons død». Det skriver VG.

Ulykken skjedde 12. mai i Lerum utenfor Göteborg der han bodde.

16-åringen var norsk statsborger og født i Tromsø, men flyttet til Sverige i 2007, skriver avisen.

– Vi kjenner oss veldig lettede over at påtalemyndigheten har bestemt seg for å tiltale politimannen som kjørte bilen og vi håper at det fører til en fellende dom for å ha årsaket Alexanders død, sier Frode Storåker, Alexanders pappa, til VG.

Politimannen som førte den sivile politibilen er nå tiltalt for «å ha forårsaket en annen persons død og for tjenestefeil etter å ha innledet samt for å ha fortsatt jakten på mopeden, til tross for at det ikke var forsvarlig», står det i tiltalen som avisen har fått tilgang til.

Storåker og kameraten kjørte moped i området, da en sivil politipatrulje fikk øye på dem og bremset inn mot deres side uten å gi signal.

Ifølge VG ble de to ble redde og kjørte av gårde. Politiet kjørte etter dem og videre inn på en smal sti, midt i et boligområde.

Det endte med at mopeden kræsjet og at Alexander døde. Det er uklart hva han kræsjet med.

– Det er ingen tvil om at politiet jaget mopeden. Spørsmålet er hvorfor det var så viktig for politiet å få stopp på Alexander at de så seg nødt til å bryte sine instrukser og kjøre mellom rekkehus på stier og 60-meters baner der barn og voksne bor, sa faren Frode Storåker til VG i etterkant av ulykken.