Terningkast 5: Lander en plass mellom Øyafestivalen og Melodi Grand Prix

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Raffinert sukker fra Cazadores.

DEL

Det knytter seg store forventninger til debutplata til Cazadores. Tromsø-guttene trenger forhåpentligvis ingen introduksjon, da de allerede har gjort seg bemerket med et imponerende antall konserter og festivaljobber, tung rotasjon på radio pluss to EP-er under beltet.

Anglofil

Transformasjonen fra litt kvasi-røffe rockere i tiden under navnet Just Did Doris er stor. Nå er det tidsriktig, anglofil indiepop som gjelder, og stilmessig lander bandet en plass mellom Øyafestivalen og Melodi Grand Prix.

Men bandet gjør heldigvis mer enn å etterape sine britiske indie-idoler.

Battles fungerer som en grei, dog litt anonym introduksjon. Påfølgende Islands har et mektig og catchy stadionrock-refreng, noe som har blitt et varemerke for bandet.

Cazadores har dratt imponerende mye kvalitet ut av litt dølle inspirasjonskilder som The Killers og Kings Of Leon, og resultatet er musikk som passer bedre inn på store scener med massive lydanlegg og lysrigger, enn i mørke og trange kjellerlokaler.

Glatt uten å gå på ræv

Hyperion Days låter stort og forseggjort, og det viser styrke at produksjonen i sin helhet er gjennomført i Ishavsbyen av bandet selv, med gitarist Ariel Joshua i førersetet. Den eneste eksterne bidragsyteren er Musikk-Tromsøs nye wonderboy Kid Exodus, som briljerer i bakgrunnen med piano og koring.

Når pompøse refrenger sukres ytterligere med lag på lag av synth og gitarer, er det alltid en fare for at resultatet blir direkte kvalmt.

Selv om balladene er glattere enn det berømte såpestykket i dusjen, sørger kvaliteten på låtene og en imponerende jobb fra vokalist Mats Devik for at Cazadores unngår å gå på ræv en eneste gang.

Guttene «safer» litt med å slenge med de beste låtene fra deres to EP-er, i tillegg til singlene American Lights og City Still Sleeping på sin første fullengder. Men det er lett å forstå hvorfor når man hører Lightyears – et smykke av en låt, som er som snytt ut av nesa til a-ha.

Ferdigutviklet produkt

De småkjedelige sporene This Is Home og Out Of Time er den ti låter lange platas eneste hvileskjær.

Cazadores kan ikke beskrives som talentfulle – de er allerede et ferdigutviklet produkt, der utfordringa fremover blir å videreforedle kvalitetene de allerede besitter.

Da er det jo bare å peise på!

Artikkeltags