Ingenting avgjort

Artikkelen er over 16 år gammel

En uke før fristen går ut for å være med i kåringen av tidenes nordnorske album og låt, ligger Pussycats og 1-2-6 best an. Men bakfra kommer Madrugada og Halvdan...

DEL

Siden midten av mars har hundrevis av musikkinteresserte nordlendinger sendt inn sine lister. Her kan du se de foreløpige resultatene. Absolutt siste frist for å delta i Nordlys og NRK Nordaførrs kåring er lørdag 8.mai.

Ingenting er avgjort, spenningen er stor, og veldig mye kan skje på en uke. Årsaken er at det er uhyre jevnt på listene, det skal ikke så mye til for at din favorittlåt eller album skal begynne å klatre.

Allemannseie

Et par ting er viktig å huske på: Hver person kan kun sende inn én albumliste, lista di kan til gjengjeld inneholde opp til fem album. Når det gjelder låter, kan du stemme på så mange låter du vil, men kun én stemme per låt.

Ikke overraskende ligger 1-2-6s klassiker Graveyard Paradise fra 1967 på toppen av den foreløpige låtlista. Låta ble skrevet på et gutterom i Bodø i av den da 18 år gamle Asa Krogtoft. Allemannseie har også Halvdan Sivertsens Kjærlighetsvisa blitt, noe den foreløpige andreplassen beviser.

Godt over 150 nordnorske sanger har fått stemmer, og som sagt: Mulighetene er store for å stemme fram din favoritt.

Underdogs

Over 200 nordnorske album har fått stemmer, og på albumlista er det også jevnt i toppen. Pussycats' Psst Psst fra 1966 har foreløpig det lengste strået, men Madrugada har tydeligvis en stor og trofast fanskare som simpelthen elsker Industrial Silence.

Artig er det at listene også inneholder typiske underdogs. Blått og Rått fra Finnsnes og Hammerfests egen veteranrocker Geggen Mauno gjør det nemlig svært godt.

Artikkeltags