Fra øvingslokalet

Artikkelen er over 16 år gammel

Er det sånn at den unge rockgenerasjonen kun har utenlandske forbilder, og bare ler overbærende av gamle helter fra Nord-Norge? Å langt ifra.

DEL

Vi undersøkte saken hos det jentedominerte Pulp Vixen i øvingslokalene i Musikkens hus. Bandets album Toxic fra 2000 er blant de mange utgivelsene som har fått stemmer i Nordlys' og NRKs kåring av tidenes nordnorske album og låt.

Harde riff ljomer gjennom øvingslokalene, nåde den som ikke har ørepropper. Mona Varpe, Line Saus og Therese Winther Hansen er ikke jentene på fileten akkurat – sjøl om sistnevnte sitter på sidelinja med kuttskade.

Sola mi med Randi Hansen. Den hadde jeg på kassett. Det var helt supert da jeg var liten, jeg spilte den i stykker, mimrer gitarist Line Saus (33), opprinnelig fra Indre Billefjord i Finnmark.

– Halvdan Sivertsen. 10.000 tommeltotta. Den likte jeg. Så gikk jeg rett over på Michael Jackson og Bad, forteller trommis Herman Rundberg (19) fra Kåfjord.

Spydde til Zoo

Therese husker Tramteatret godt, like godt som bilsjuke Mona Varpe husker en samlekassett fra Posten som sto i på ferietur til Vestlandet.

Vent, ikkje legg på med Zoo var på den. Jeg spydde og sang, spydde og sang: Vent, ikkje legg på.

– Banana Airlines var stor da de kom, sier Line.

– De er fortsatt stor i Indre Billefjord, sier Mona.

– De er ikke kommet til Kåfjord enda, ler Herman.

– Pussycats, de holder enda. De spilte vi på nachspiel sist lørdag. Det hender jeg spiller Pussycats når jeg er DJ på Blå Rock, sier Mona, opprinnelig fra Kongsberg.

– Har Nord-Norge noen betydning i det hele tatt for det dere holder på med?

– Været har betydning, om vinteren er det ikke så lett å stå opp. Man blir dystrere i mørketida, og det er jo da man skriver låter, sier Mona.

– Jeg har hørt en del på nordnorsk folkemusikk, og mye av den er mollstemt, nesten dyster – som vi også er, sier Line

Mangler studio

– Det største problemet med Nord-Norge er mangelen på skikkelige studioer, det finnes ikke i Nord-Norge i det hele tatt. De som skal spille inn noe, må enten til Trondheim eller Oslo, sier Mona.

Det var omtrent her vi spurte bandet om de kunne sette opp ei liste over sine nordnorske favorittplater. Og hvilket rabalder det ble!

– Madrugada! ropte jentene, mens Herman og Frank bare rynket på nesa, og sa at de ikke engang hadde hørt på bandet. Herman krevde å få Espen Lind inn på lista, noe som fikk Mona til å gå rett inn i en strøken fistel.

Etter lange forhandlinger, endte bandet til slutt opp med en kompromissliste. Og når det kom til favorittlåt, så var det ingen annen råd enn å la bandmedlemmene velge seg en hver.

Pulp Vixens topp 11


Album:

1. MADRUGADA: Industrial Silence

2. BEL CANTO: Magic Box

3. PUSSYCATS: Psst Psst

4. NIKKEBY LUFTHAVN: To the Moon (EP)

5. TURDUS MUSICUS: Here Goes

6. HALVDAN SIVERTSEN: Hilsen Halvdan

7. MARI BOINE: Gula Gula

8. RANDI HANSEN: Sola di

9. TOBBEN OG ERO: Fordums frukter, friske frø

10. WASHINGTON: Black Wine (EP)

11. ESPEN LIND: Red


Beste låt:

Line: BEL CANTO: Shimmering, Warm and Bright

Herman: HALVDAN SIVERTSEN: Kjærlighetsvisa

Frank: BEL CANTO: Shimmering, Warm and Bright

Therese: ABRA KADAVRA: Kobra Mona: NIKKEBY LUFTHAVN: To the Moon

Artikkeltags