Tromsøadvokat begjært konkurs: - Vet ikke om jeg orker kjempe mer

Asbjørn Krantz.

Asbjørn Krantz.

Artikkelen er over 3 år gammel

Risikerer å få suspendert advokatbevilling.

DEL

(Nord24) Tromsøadvokat Asbjørn Krantz er begjært konkurs av kemneren i Tromsø.

- Kravet går mange år tilbake. Jeg skal forsøke å rydde opp, men vet ikke om jeg orker kjempe mer sier Asbjørn Krantz til Nord24.no.

Saken er berammet 31. oktober i Nord-Troms tingrett.

Suspendert bevilling

Om kravet fra Skatt Nord får medhold vil Krantz få suspendert sin bevilling etter domstollovens § 230. En slik avgjørelse kan ankes, om konkursen ikke skyldes forhold som gjør advokaten uegnet til å praktisere.

Krantz var involvert i konkurs også i vår, som medeier i advokatselskapet Procurso. Han startet da opp Advokatselskapet Krantz & Co as sammen med Tor Arne Simonsen, som også var hans partner i Procurso. Men det er Krantz personlig som nå er begjært konkurs.

Krav etter erstatning

- Kravet stammer fra da jeg fikk erstatning fra Staten, sier Krantz.

Krantz ble i 2013 tilkjent en erstatning på 4,1 millioner for å ha urettmessig blitt siktet for grov narkotikakriminalitet etter telefonsamtale med en klient.

- I ettertid fikk jeg et svært stort skattekrav. Dette er omstridt, og saken har pågått over tid, sier Krantz.

Frifunnet

Krantz ble tiltalt og frifunnet for å ha advart klienten om pågående etterforskning. Saken medførte at han mistet sin advokatpraksis og fikk store økonomiske problemer.

LES OGSÅ: Kjent Tromsø-advokat: - Politiet troppet opp hjemme hos meg og beslagla jaktvåpnene mine

LES OGSÅ: Tromsøadvokat fikk politiet på døra: Nå har han fått våpnene tilbake

I mai fikk han igjen med politiet å gjøre. I etterkant av konkursen i Procurso sa han  «Det er i slike tragikomiske situasjoner man ser på film at folk får lyst til å skyte rundt seg» til Namsmannen - og sier han presiserte det var en fleip. Politiet gjennomførte en væpnet aksjon mot hjemmet hans og beslagla jaktvåpen. Disse ble snart etter levert tilbake.

- Jeg har hatt veldig mye nå, og vet ikke om jeg klarer kjempe mer, sier Krantz.

Artikkeltags