Drive-in kinoen på taket av Jekta har vært en kjempesuksess i påsken. Det melder TIFF i en pressemelding onsdag. Nå settes det opp nye filmer til helga.

Hele 975 biler tok turen til drive-in-kinoen i påskehelga. Det er et snitt på litt over 80 biler per visning. Totalt har det vært nesten 2.500 personer innom kinoen.

– Drive-in kinoen har vært en suksess, det er det ingen tvil om. Det er tydelig at tromsøpublikummet har savnet et kulturtilbud og samlingssted i denne tida. Dette har vært en kjempefin måte for folk å kunne gjøre ting sammen, men i trygge omgivelser med hensyn til smittevern, sier Lisa Hoen, festivalsjef for TIFF.

Etter påskens suksess utvides nå tilbudet til kommende helg. Kongsberg Satellite Services (KSAT) er kommet med som sponsor, og presenterer tre filmer fra verdensrommet kommende søndag.

– I påsken så vi at de ansatte på KSAT valgte ut sine favorittfilmer fra verdensrommet, og lista ble publisert i iTromsø. Vi ble så inspirert at vi tok kontakt med dem om et samarbeid om drive-in kinoen, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Foreløpig er animasjonsklassikeren «Wall-E» og «E.T – Gjesten fra verdensrommet». Den siste tittelen blir publisert på tiff.no og i Facebook-eventen når denne er klar.

I tillegg er det filmvisninger både fredag og lørdag.