Terningkast 6: Storslagent

Pratum Integrum er et fantastisk ensemble når det gjelder gammel musikk.

Pratum Integrum er et fantastisk ensemble når det gjelder gammel musikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Pratum Integrum og Paul Wåhlberg i Tromsø domkirke fredag.

DEL

Pratum Integrum er et ensemble i verdensklasse, som gjorde en fantastisk konsert med mesterfløytist Paul Wåhlberg

Lørdag kom endelig kammerorkesteret Pratum Integrum til Tromsø. Dette er et ensemble vi har ventet på lenge, og i løpet av konserten fikk de virkelig vist at vi ikke har ventet forgjeves. Helt fra første tone av den første russiske symfoni av Maxim Berezovsky holdt orkesteret et energinivå som er imponerende. I tillegg var det til enhver tid helt reint, på tross av at musikerne spilte på originalinstrumenter.

Pratum Integrum tolker den barokke musikken på en moderne og aktuell måte, slik at den blir mye mer interessant å høre på. Det tekniske nivået er jevnt over meget høyt, og musikerne formelig koser seg på scenen.

Solist Paul Wåhlberg er professor i fløyte ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Lørdag spilte han Konsert i d-moll av Carl Philipp Emanuel Bach, en av sønnene til Johann Sebastian Bach. Her fikk han virkelig vist fram traversfløyten, et instrument med en vakker, myk klang med store muligheter for virtuost spill. Wåhlberg er da også virkelig virtuos, særlig den tredje satsen går virkelig

Kveldens andre solist var også en veldig dyktig instrumentalist, Olga Martynova på hammerklaver holdt konsert i d-dur av Giovanni Platti. Med store arpeggioer, virtuose løp og følelsesrikt spill satte hun en viste hun nok en gang hvor godt dette ensemblet er.

Til slutt Antonio Rosetti, en flott avslutning på en storslagen konsert.

Artikkeltags