Gå til sidens hovedinnhold

20 millioner kroner til UiT – slik skal pengene brukes

Artikkelen er over 1 år gammel

Lokalene skal bli bedre for studentene.

For å kunne oppgradere bibliotek og lokaler for undervisning får Universitetet i Tromsø en bevilgning på 20 millioner kroner.

Regjeringen har satt av en ramme på 161 millioner kroner for å oppgradere undervisningslokalene rundt om i landet, og disse er nå etter en behandling av søknader fordelt på 12 universiteter og høyskoler.

UiT mottar 15 millioner kroner som er øremerket utbedringer på Universitetsbiblioteket i Breivika i Tromsø, mens fem millioner kroner skal sørge for en utbedring av lokalene på Campus Harstad.

Denne nyheten er sluppet i en pressemelding mandag, som er signert av regjeringspartienes lokalpolitikere Kent Gudmundsen (H), Helga Marie Bjerke (KrF) og Morten Skandfer (V).

– Bygger for tiden etter korona

– Det er veldig bra at det nå kommer penger på plass til Universitetsbiblioteket ved UiT og lokalene i Harstad. Jeg er opptatt av at vi skal ha gode rammer for studentene våre som bidrar til å skape et godt studiemiljø, sier Helga Marie Bjerke i pressemeldingen.

– I tillegg til at dette er viktig både for studentene og tilbudet i regionen vår, så bidrar også byggeprosjektene til aktivitet, holder hjulene i norsk økonomi i gang og bygger for tiden etter korona, sier Kent Gudmundsen.

Ordningen for oppgradering av bygg ved de statlige selvforvaltende institusjonene kom inn i statsbudsjettet for 2015. Siden den tid er det totalt bevilget 652 millioner kroner til ulike oppgraderingsprosjekter gjennom ordningen.

Et kriterium for tildelingene til de ulike prosjektene er at utdanningsinstitusjonene selv bidrar med minst like mye penger.

Kommentarer til denne saken