17-åring døde: Utvider siktelsen mot to Tromsø-menn

Den yngste er nå også siktet for voldtekt mot annen kvinne.

DEL

Politiet utvider siktelsen til de to mennene som allerede er siktet i saken hvor ei 17 år gammel jente ble funnet død i en leilighet i Tromsø forrige uke. Begge er siktet for å ha hensatt jenta i en hjelpeløs tilstand. Nå har politiet utvidet siktelsen til å også omfatte narkotikaovertredelser, etter straffelovens paragraf 231.

Voldtektssiktet

Den 20 år gamle mannen er også siktet for voldtekt av en annen kvinne. Politiet presiserer at det ikke gjelder overgrep mot den avdøde jenta.

- Det skjer etter opplysninger som er fremkommet i etterforskningen, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand.

- Er det kvinnen selv som har varslet om dette?

- Det ønsker vi ikke å kommentere.

- Når er dette forholdet fra?

- Vi vil ikke tidfeste det, men det er forut for dødsfallet, sier Strand.

Det er 24-åringen som er bostedsregistrert på adressen der jenta ble funnet livløs. Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke gitt et entydig svar på dødsårsaken. Begge siktede nekter straffskyld.

På tidspunktet forut for jentas død, har det vært flere innom leiligheten. Flere av disse har meldt seg for politiet og er avhørt.

- Snakk om timer før hun ble funnet

- Det er flere av disse som har meldt seg. Vi jobber fortsatt med å kartlegge hvem som har vært i leiligheten og når de har vært der.

- Hva har de bidratt med til etterforskningen?

- Det kan jeg ikke gå inn på, men det er viktig for oss å få tidfestet hendelser, også for å klargjøre når avdøde sist var i live.

- Vet dere det?

- Vi har ikke et sikkert svar, men det er snakk om hvor mange timer det har gått før hun ble funnet, ikke dager.

AMK ble varslet om den livløse jenta rundt klokka 22.45.

Torsdag ber politiet om forlenget varetektsfengsling av begge siktede. Fire uker for 20-åringen og to uker for den 24 år gamle mannen.

Hør podkast om saken her:

Artikkeltags