En 16 år gammel gutt mistet livet i en snøskuterulykke i Balsfjord onsdag, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 20.30 onsdag kveld. Den omkomne var del av et følge på til sammen fem personer som var på tur i området ved Litlslettfjellet i Balsfjord, ikke langt fra Sagelvvatn. Gutten ble erklært død på stedet, opplyser politiet.

Alene på snøskuteren

16-åringen har tilhørighet i kommunen, opplyser regionlensmann Andreas Nilsen i Målselv, Bardu og Balsfjord. Pårørende er varslet. De fire i turfølget blir også ivaretatt. De har status som vitner og vil bli avhørt av politiet for å klarlegge hendelsesforløpet.

– Vi er i gang med avhør av de andre ungdommene som var sammen med ham, for å danne oss et bilde av hva som har skjedd, sier Andreas Nilsen til Nordlys.

Han forteller videre at alle i turfølge er unge mennesker. Foruten 16-åringen, er de øvrige rundt 20 år gamle. Politiet har så langt ikke oversikt over hvor mange snøskutere de var fordelt på.

– Han som har omkommet, ser ut til å ha vært alene på snøskuteren, sier Nilsen.

Ulykken har skjedd oppe på fjellet. Det er ikke oppmerkede skuterløyper i området, opplyser Nilsen til Nordlys.

– Vi legger til grunn at det dreier seg om kjøring utenfor løyper, bekrefter han.

Saken fortsetter under bildet.

 

Åstedsundersøkelse

Politiets operasjonssentral fikk melding om ulykken klokken 20.38 onsdag kveld. Nødetatene rykket ut til stedet, men livet til 16-åringen sto ikke til å redde. Ifølge Nilsen ser det ut til at han omkommet relativt momentant idet ulykken skjedde.

– Vi har vært på stedet og sikret oss bilder og videoer. Sånn sett har vi en tanke om hva som har skjedd, men vi må få det bedre dokumentert før vi kommentere det, sier regionlensmannen.

Ifølge politiets opplysninger skal det har vært greie værforhold i området onsdag kveld, med opphold.

– Nå etterforsker vi saken videre, med avhør av vitner primært. Vi skal også prøve å få til en litt grundigere åstedsundersøkelse på fjellet. Snøskuteren må også fraktes ned, så må vi vurdere om det skal gjennomføres tekniske undersøkelser av den. Men primært er det de som var på stedet som kan belyse situasjonen, sier Andreas Nilsen.

 

Kommunalt kriseteam

Gunda Johansen (Ap), ordfører i Balsfjord kommune, forteller at kommunen ble kjent med ulykken onsdag kveld.

– Sent i går kveld fikk vi melding om at det hadde skjedd en tragisk ulykke, hvor en av våre ungdommer hadde mistet livet, sier Johansen til Nordlys.

Kommunen har satt det psykososiale kriseteamet i aktivitet for å følge opp familie, ungdomsmiljøet og lokalsamfunnet. Johansen selv kjenner gutten og familien hans.

– Balsfjord kommune er ingen stor kommune. Vi lever i et lite lokalsamfunn der stort sett alle kjenner alle, og har forbindelser i alle retninger, forteller ordføreren.

Hardt rammet

Det er andre gang på kort tid at kommunen rammes hardt av en ulykke. 2. januar gikk et skred på Blåbærfjellet i Tamokdalen der fire skiturister mistet livet. Mandag i forrige uke ble en 22 år gammel mann fra Sortland hardt kvestet i en trafikkulykke på E8 ved Nordkjosbotn. Mannen ligger ennå alvorlig skadet på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø.

– Det har vært veldig mye i Balsfjord de siste 14 dagene, sier Gunda Johansen og fortsetter:

– Det er klart at bygdesamfunnet preges av slike alvorlige hendelser. Det er ikke noen som er uberørte av det.