Den tidligere TUIL- og Finnsnes-spilleren Simon Laugsand er i ferd med å bli enig med Alta IF om en overgang til klubben. Partene er i innspurten av samtaler som etter all sannsynlighet ender med kontrakt for 27-åringen, som tidligere i vinter viste fysisk og psykisk styrke da han vant isbadekonkurransen Polar Bear Pitching i Tromsø, der hardhausen fra Sortland satt 8,5 minutter i isvann ute i Tromsø sentrum.

– Det skal ikke stå på fysikken, og jeg tar min ære i det. Det er ikke avgjort med Alta, men absolutt aktuelt. Det er en veldig god klubb, det er det ikke tvil om, med gode tradisjoner og et godt opplegg. Bryant Lazaro er en kjempegod trener, med klar filosofi hvordan Alta skal spille, sier Simon Laugsand til Nordlys.

Mange muligheter

Han prøvespilte for Alta mot TIL og TUIL forrige helg. Laugsand har mange muligheter med tanke på fotballfremtiden, men to er mest aktuelle. Alta og Senja, der finnmarkingene er i førersetet.

Det økonomiske tilbudet er bedre i Alta enn i Senja for Laugsand. Han vil uansett ikke bare spille fotball.

27-åringen er i ferd med å lansere en banebrytende treningsapp for personlig trening, sammen med søskenbarnet Håkon Laugsand og Ridge Robinson.

– Uten å snakke tilbudet fra Alta for mye opp, så kan jeg leve av det. Profesjonelle rammer frister litt, og det er stor forskjell på den økonomiske kompensasjonen i Alta og Senja. Jeg snakker ennå med Alta om det praktiske. Jeg har samboer i Tromsø, og gjennom jobben med treningsappen får jeg mulighet til å pendle og være i Tromsø en del. Det går litt med tanke på det, at jeg ikke flytter hundre prosent til Alta, sier Laugsand.

– Senja er også veldig interessert, og de to klubbene er de mest interessante. Finnsnes, Fløya og Skjervøy vil også ha meg, men jeg vil spille på høyest mulig nivå, når jeg først bruker så mye tid på fotball. TUIL har jeg ikke hørt noe fra, sier Laugsand, som forlot klubben i fjor sommer etter lite spilletid i 1.divisjon.

Nå vurderer han sine to muligheter slik, der han må velge mellom ambisjoner og familie.

– Plussene med Alta er at det er et bedre lag, mer profesjonelt opplegg, og at de personlige rammene er adskillig bedre. Plussene med Senja er at de trener i Tromsø, og Sondre (tre år yngre bror) er der, sier Simon Laugsand.

Stor interesse

Mens Laugsand nærmer seg overgang til Alta, nærmer det seg også lansering av treningsappen ABEL, som han og partnerne tror og håper skal revolusjonere personlig trening, der telefonen blir din personlige trener ved bruk av kunstig intelligens.

Laugsand jobber i dag som personlig trener ved siden av app-planene og fotballsatsingen.

– Jeg gjør det mest for å promotere appen vår. Det går veldig bra. Vi har 500 brukere som tester den, og rundt hundre som bruker den hver dag. Nå får vi tilbakemeldinger fra dem, og gjør forbedringer. Målet er at den skal komme ut rundt skolestart i år, sier Simon Laugsand.

Han og partnerne har lagt alle sparepengene i prosjektet. Det er flere som tror på planene til trioen.

– Vi har solgt til rundt 150 investorer nå, og vi er i kontakt med større investorer i Nord-Norge. Ikke for at de skal kjøpe oss opp, men kjøpe seg inn. Vi ønsker å være med å utvikle dette videre. Vi tror dette kan være med på å endre bransjen litt. Det finnes mange typer treningsapper i dag, men dette tilbyr noe helt annet, sier Simon Laugsand.

 

Dialog med TIL-talent

Alta skal hente inn flere spillere foran sesongstart. Tidligere TIL B-trener Bryant Lazaro ser blant annet på TILs Gustav Severinsen, i tillegg til Laugsand.

– Jeg kjenner Gustav godt, og vet hvor talentfull han er. Det er ikke et spørsmål om det sportslige med han, men mer rundt det praktiske og rammene rundt, om vi klarer å bli enige, sier Lazaro.

Selv er Severinsen åpen for klubbskifte.

– Det er aktuelt. Jeg ønsker bare å spille på høyest mulig nivå, og jeg hadde Bryant som trener i fjor, så jeg vet hva han står for og vet at han vil spille en artig fotball. Det er en trygghet for meg, sier Severinsen.