Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg skjønner at klubbnavnet ikke klinger like bra i Nord-Norge

Artikkelen er over 6 år gammel

Morten Giæver har signert 2-årskontrakt med ny 1.divisjonsklubb.

Tromsøgutten Morten Giæver (32) er klar for Bærum de to neste sesongene.

Nettstedet sporten.com meldte saken onsdag.

Giæver forlater Ull/Kisa, som rykket ned fra 1.divisjon forrige sesong, og fortsettere karrieren i fjorårets store overraskelsesklubb i 1.divisjon.

Treneren avgjorde klubbvalget

Bærum ble nummer fem i fjor, og var minutter unna opprykksfinalekamper mot Brann, men mistet ledelsen på overtid og tapte i ekstraomgangene mot eliteserieklare Mjøndalen i eliteseriekvaliken.

Nå slutter han seg til sin tidligere trener i Sarpsborg 08, Roar Johansen, som har tatt over treneransvaret i Bærum.

- Jeg skal ikke legge skjul på at han er mye av grunnen til at jeg går til Bærum. Han har vært treneren min i fire sesonger til sammen, og vi kjenner hverandre godt. Han vet hva han får av meg, og jeg vet hva jeg får av han, sier Morten Giæver til Nordlys.

Giæver har skrevet under en toårskontrakt, og skal jobbe i klubbens fotballfritidsordning. Det er starten på en mulig trenerkarriere for tromsømannen.

- Jeg skal ha ansvaret for 10 og 11-åringene, og samtidig ta trenerutdanning med UEFA C-lisens. Jeg har lyst til å teste ut treneryrket, og skal prøve så lenge jeg har motivasjonen, sier Giæver.

Selv om Bærum ble nummer fem i fjor, går klubben inn i 2015-sesongen med nøkterne forventninger.

- Bærum er en fattig klubb, og er klar over at de nok overpresterte i fjor. Det er ikke noen forventninger eller press på oss at vi skal gjøre det bedre enn i fjor. Samtidig vet vi at vi har et bra lag, som kan hevde oss bra. Målet er å etablere seg i 1.divisjon, sier Morten Giæver.

- Ikke noen «sosseklubb»

Giæver, med lang fartstid i TUIL, er også klar over at Bærum er et klubbvalg som ikke klinger like bra i uvitende nordnorske ører.

- Jeg skjønner faktisk det, ordet Bærum har ikke noen god klang i Nord-Norge. Men det som er spesielt med Bærum er at det er en fattig 1.divisjonsklubb, med et A-lag med en flerkulturell spillergruppe. Dette er ikke noen «sosseklubb», men en veldig ydmyk og rolig klubb, som jeg har fått et fantastisk godt inntrykk av, sier Morten Giæver.

Kommentarer til denne saken