...
Alexander Kristoff blir spurtkaptein for laget sitt og satser på etappeseier i Giroen, som starter tirsdag. Foto: Tim de Waele, BMC Racing, arkiv

Går for etappeseier

Minst én etappeseier byr seg for proffsyklist Alexander Kristoff, som blir Katjusja-lagets spurtkanon i Giro d'Italia.

Publisert 27.04.2012 kl 12:50 Oppdatert 27.04.2012 kl 12:59

Tips en venn på e-post:

Den 24-årige nordmannen skal satses på når flate etapper står på programmet, og dem er det flere av allerede første uke. Giro d'Italia starter i danske Herning 5. mai.

– Jeg vet jeg er bra nok til å henge med helt inn, og noen av etappene passer meg veldig bra. Målet er å vinne minst én etappe, sier Alexander Kristoff til Stavanger Aftenblad.

Spurtkaptein

Den regjerende norske mesteren blir Katjusjas spurtkort etter at Denis Galimzjanov nylig ble suspendert etter å ha avlagt positiv dopingprøve.

Kristoff blir dermed lagets spurtkaptein og den rytteren lagkameratene skal kjøre for på flere av årets Giro-etapper. Allerede på andre-, tredje- og femte etappe er det duket for massespurter.

Spanjolen Joaquim Rodriguez blir Katjusjas sammenlagtrytter i det italienske treukersrittet.

I fjor tråkket Kristoff inn til fjerdeplass på en etappe, men det ble senere endret til tredjeplass etter at Alberto Contador fikk strøket alle plasseringer i rittet på grunn av dopingdommen han fikk senere.

Les også: Ferskingen beste nordmann

Kurt Asle Arvesen er eneste nordmann som har vunnet en Giro-etappe (2003) iført norsk mesterskapstrøye. Det får Kristoff sjansen til å kopiere.

Forrige norske etappeseier i rittet kom med Edvald Boasson Hagen i 2009.

Knut Knudsen har vunnet seks Giro-etapper, Dag Erik Pedersen tre, Arvesen to og Boasson Hagen en.

Knudsen er eneste nordmann som har syklet i rosa ledertrøye. Det gjorde han til sammen i tre etapper.

Kristoff får selskap av Thor Hushovd (BMC) og Gabriel Rasch (FdJ) i Giro d'Italia.

Ingen tempotrening

Thor Hushovd har ikke lagt inn massiv spesialtrening på temposykkelen før Giro d'Italia. Rittet starter med en 8,7 kilometer lang tempoetappe i Herning. Vinneren får tre på seg årets første rosa ledertrøye.

I 2006 vant Hushovd en 7,1 kilometer lang tempoprolog i Tour de France. Da hadde nordmannen spesialtrent på temposykkelen i forkant.

– Han har trent på temposykkelen og var ute på den senest torsdag, men ikke slik han satset før 2006-seieren. Thor vil likevel forsøke å gjøre det best mulig med tanke på muligheten til å ta over den rosa ledertrøya senere i rittet, sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Vil vinne en etappe

Velt og nedtur i klassikeren Paris - Roubaix 8. april var siste ritt for BMC-stjernen før Giro d'Italia.

– Normalt vil Thor bruke noen få etapper på å kjøre seg i form. Målet er å vinne en etappe og benytte muligheten til å bære rosa ledertrøye dersom den byr seg, sier Kvålsvoll.

2007-utgaven av rittet er eneste gang Hushovd har deltatt i Giro d'Italia. Da endte han med to andreplasser som best. 34-åringen mangler sårt en seier i rittet for å fylle «hullet» i Grand Tour. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Mener festekontrakt er ugyldig hvis TIL flytter fra Alfheim

Tromsø Kommune krever ny festekontrakt om idrettsbygget ved Alfheim stadion ikke skal brukes av TIL. Eier Alfheim Arena er uenig.

Fem i fyllearresten

Fuktig natt i Tromsø.

...

- Her har man sittet i tre år uten å gjøre en dritt

Frp gir Høyre skylda for byggekaos i Tromsø.