Høstens trendrapport

Av

På Gave og Interiørmessen i Lillestrøm var hele 425 utstillere på plass og her var det mye å bli inspirert av.

Trendy!

Trendy! (Foto: )

DEL

Det er ikke alltid helt enkelt å skjønne hva trendforskerne mener når de bruker begreper som In fusion, In movement etc. og prøver å forklare det med at "det innebærer en moderne tilgang til det aktive dynamiske liv med et hint av retro sportselementer".

Se bildene!

Vi bestemte oss derfor for å lage en trendrapport som faktisk var til å forstå. Vi spurte også de som virkelig har fingeren på pulsen, de som ser hva som faktisk blir kjøpt, om hva de hadde tro på og så for seg ville komme fremover. Her er hva de svarte:

Det lyse interiøret er kommet for å bli!
Det har lenge vært de lyse og duse fargene som har regjert, og Shabby Chic har vært stort lenge. Jeg trodde Shabby Chic var helt ut, men til min store overraskelse svarte mange at Shabby Chic lever i beste velgående og at det fortsatt blir solgt masse hvite møbler og landlig/romantisk interiør. Men der mange før ville ha det så søtt og romantisk som mulig, velger mange nå en stil som har mer rustikke og enklere elementer. En viktig grunn til at de lyse interiørene overlever sesong etter sesong er at vi som bor her i Norden har en lang mørketid, som gjør at vi har behov for å ha det lyst rundt oss.

Flere kontraster!
Mange bruker kontraster som sorte rammer, sorte lamper, en kontrastfarge eller andre mørke ting for å få en kontrast til alt det lyse. Det er med på å gi interiøret karakter og gir et tøffere uttrykk.

Grafiske elementer
Overalt hvor man ser finner man tekster og grafiske elementer. Dette er en trend som holder seg en god stund til.

Fargene kommer!
Fargene har så smått begynt å snike seg inn og de kommer for fuldt. På rammer, lamper, møbler, tepper ja, på det meste. Her er det bare å mikse i vei. Setter du flere farger sammen med slitte elementer for du en fin bohemstil.

Det rustikke er på full fart inn!
Dette er kanskje en av de største forandringene som holder på å skje. Det romantiske og søte blir av mange byttet ut med det rustikke og røffe. De mange småtingene med fransk skrift viker plassen for det røffe og rustikke som stjerner og hjerter laget av greiner og groft utskjærte fat og figurer. møbler i resirkulert eller ubehandlet tre er også stort.

Vi elsker naturen
Og tar den gjerne inn i stua! Møbler og interiør i alle typer treslag står høyt på listen. Store stubber i tre , og alt annet som er naturlig som lyslykter laget av bark, boller skjært ut av tre, store greiner etc. er fine elementer.

Pasteller er fortsatt stort
Pasteller i sart lilla, rosa, grønn og blå ser man mange steder og de bidrar til å skape litt farge og forandring i et ellers lyst interiør.

Gjør akkurat som du selv vil!
Nå trenger vi heldigvis ikke følge alle trender. De er kun ment som en inspirasjon. Og noe av det beste med trendene som er for tiden er at det er så mange forskjellige. Her er det derfor bare å velge å vrake i akkurat det som du liker og synes er fint. Det handler tross alt om å skape et hjem ikke en utstilling. Gå derfor etter hjertet ditt og skap akkurat det hjemmet som er best for deg og familien din!


Klikk her for å komme til bloggen Franciskas Vakre Verden

Artikkeltags