...
Gunvor Snerten på 84 år dro fra Nordreisa til Alta for å veksle inn pengene sine. Foto: Ragnhild Enoksen

Gunvor (84) måtte dra 340 kilometer for å veksle inn pengene

Da lokalbanken ikke kunne hjelpe, måtte Gunvor Snerten på 84 år i dag dra fra Nordreisa til Alta for å veksle inn 1000-lappene sine.

Ragnhild Enoksen
Ragnhild Enoksen Profil E-post
Publisert 14.09.2012 kl 17:30 Oppdatert 14.09.2012 kl 17:48

Tips en venn på e-post:

Gunvor Snerten fra Nordreisa har fått pengene sine inn på konto. Hun dro til Alta i dag og der ordnet det seg.

Fikk ikke hjelp av lokalbanken

I går skrev Nordlys om 84 år gamle Gunvor Snerten som skulle veksle inn noen tusenlapper eller sette dem inn på konto fordi Norges Bank trekker inn eldre sedler som betalingsmiddel fra 1. november. Men det kunne hun ikke får gjort på hjemplassen sin.

- Postbanken har alltid vært min bankforbindelse. Så lenge det var postkontor på Storslett, kunne de hjelpe meg med absolutt alle banktjenester jeg hadde behov for. Men etter de fikk post i butikk, er ikke alt like enkelt, sa Gunvor Snerten.

Penger som blir levert inn på butikkene som betjener posten, går inn i en tellemaskin som oppbevarer dem. Den er tilpasset de nyeste sedlene.

Hun fikk heller ikke sette inn pengene i Sparebank1 på Storslett uten å opprette konto og kundeforhold. Det syntes hun passet dårlig.

Dro til Alta

Ved postdisken på Jokerbutikken i Sørkjosen, fikk hun vite at hun måtte dra til Tromsø eller Alta for å sette kontantene sine inn i Postbanken.

- Jeg valgte Alta fordi dit er det kortere vei enn til Tromsø, og fordi jeg har en sønn som bor der, forteller hun.

Det hører med til historien at Gunvor hadde bestemt seg for å reise til Alta da Nordlys intervjuet henne torsdag formiddag. Hun skulle ta bussen til Alta fredag kveld. Men for at Nordlys skulle være sikker på at hun kom trygt fram med pengene sine, kjørte vi henne til Posten sitt kontor i Alta. Der trengte hun bare noen minutter på å få 1000-kronesedlene omsatt til en ny sum på bankkontoen som hun har hatt i 50 år.

- Jeg er glad for at det lot seg ordne så lett og fort når jeg kom hit, men synes det er ille at banktjenestene rundt om i distriktene er alt for dårlig for oss som er for gamle til å lære bruk av Internett og andre elektroniske oppfinnelser, sier hun.

På forsiden nå


Tromsø-jente (16) ble sittende fast fem mil uti ødemarka: - Jeg trodde jeg skulle fryse i hjel

Det skulle bare være en kort kjøretur på skuterne, men ble til et ti timer langt mareritt for de to ungdommene. Kun tilfeldigheter gjorde at ikke liv gikk tapt.

Her kjørte de feil – utløste enorm redningsaksjon

Ungdommene skulle bare ut på en liten kjøretur - endte med ti timer i ødemarka.

...

Er dette tidenes forretningsidé?

...Men nå skal skiltet bort.

Her eksploderer skuteren i brann

- I løpet av halvannet minutt var alt overtent.