Dette provisoriske rattet, festet med stropper og lynlim, var satt inn i mannens bil etter at politiet hadde beslaglagt det originale rattet. Foto: MARIUS THORSEN

Fikk beslaglagt bilratt - limte på nytt

Promillemistenkt mann var ikke rådvill.
Jørn Mikael Hagen E-post
Publisert 09.06.2012 kl. 09:20 Oppdatert 09.06.2012 kl. 13:48

Tips en venn på e-post:En mann i Lakselv i Finnmark fikk onsdag beslaglagt både bilnøkler og bilratt, fordi politiet mente han hadde fyllekjørt, og at gjentakelsesfaren var stor.

Men den kreative sjelen var slettes ikke rådløs: Han limte bare på et nytt. Med lynlim. Det melder sagat.no

LES OGSÅ: 11-åring bak rattet - for andre gang på tre dager

Den noe spesielle bilhistorien starter da politiet påtreffer sjåføren utenfor herredshuset i Lakselv onsdag. De kjenner at det lukter alkohol av ham, men siden de ikke er utstyrt med alkometer tar de ham med seg til legestasjonen for blodprøve. Samtidig beslaglegger de bilnøkkelen hans.

Senere samme kveld blir mannen observert da han knuser sidevinduet på sin låste bil for å ta seg inn i den. I et forsøk på å tjuvkoble egen bil skrur den nøkkelløse mannen av bilrattet.

Politiet blir igjen tilkalt. Og igjen velger de det de mener er et forebyggende tiltak. De beslaglegger det allerede avskrudde bilrattet.

Men finnmarkingen er på ingen måte rådvill. For dagen etter blir han igjen observert. Kjørende i det politiet mener skal være en bil uten ratt.

Igjen må de rykke ut for å ta bilen i nærmere øyesyn. Og der får de konstatert at bilen har fått en nytt ratt. Laget av tre og festet med stropper og lynlim.

Politiførstebetjent og etterforskningsleder, Leo Johansen, erkjenner overfor Sagat at saken er meget speisell, og sett ut fra et trafikksikkerhetsperspektiv, meget alvorlig.

Hvordan de videre behandler mannens fremtidige rettigheter bak et bilratt, er fortsatt uvisst.

På forsiden nå