...
USAs utenriksminister Hillary Clinton og hennes norske kollega Jonas Gahr Støre i samtale om bord på båten Helmer Hansen i Tromsø lørdag. Clinton ønsker ikke å kommentere livstidsdommen til Egypts styrtede president Hosni Mubarak. Foto: Andrea Gjestvang / UD

Clinton taus om Mubarak-dom

USAs utenriksminister Hillary Clinton ville under sitt besøk i Tromsø lørdag ikke si hva hun mener om dommen mot Egypts styrtede president Hosni Mubarak.

Publisert 02.06.2012 kl 15:04 Oppdatert 02.06.2012 kl 15:59

Tips en venn på e-post:

Mubarak ble lørdag dømt til livstid i fengsel for involveringen i drap på demonstranter under opprøret som førte til at han ble fjernet fra makten i fjor.

Bildeserie: Hillary Clinton i Tromsø

– Det er det opp til det egyptiske folket, deres rettssystem og deres regjering å gjøre, sier Clinton.

Hillary Clinton benyttet imidlertid muligheten til å si at rettsprosessen som hun mener har vært fri, rettferdig og lovlig, har gitt et resultat som kommer til å bli akseptert og som reflekterer viljen til det egyptiske folk.

Les mer: Amerikanske turister trodde ikke sine egne øyne

– Maktoverføringen som startet på Tahir-plassen kommer til å skape en regjering som er fast bestemt på å forbedre det egyptiske folks liv og økonomi, og å ta tak i mange av de utfordringene som konfronterer enhver nasjon i verden i dag. Og USA er klare til å hjelpe på alle måter vi kan, lovet Clinton. (©NTB)

Send oss dine bilder av Hillarys Tromsø-besøk - på MMS til 2097 merk "Nordlys" eller til nett@nordlys.no

På forsiden nå


Tromsø-jente (16) ble sittende fast fem mil uti ødemarka: - Jeg trodde jeg skulle fryse i hjel

Det skulle bare være en kort kjøretur på skuterne, men ble til et ti timer langt mareritt for de to ungdommene. Kun tilfeldigheter gjorde at ikke liv gikk tapt.

Her kjørte de feil – utløste enorm redningsaksjon

Ungdommene skulle bare ut på en liten kjøretur - endte med ti timer i ødemarka.

...

Er dette tidenes forretningsidé?

...Men nå skal skiltet bort.

Her eksploderer skuteren i brann

- I løpet av halvannet minutt var alt overtent.