...
Illustrasjonsfoto - Amfetamin. Foto: Arkiv

Politiet svært bekymret over økende metamfetamin-import

Det livsfarlige stoffet kommer ofte direkte til Tromsø fra Øst-Europa

Tord Olander Pedersen
Tord Olander Pedersen Profil E-post
Publisert 08.05.2012 kl 09:46 Oppdatert 08.05.2012 kl 09:46

Tips en venn på e-post:De siste årene har politiet registrert at stadig mer av amfetaminet i Nord-Norge kommer rett fra Øst-Europa til Tromsø, for deretter å bli videredistribuert til resten av Nord-Norge.

Overfor NRK forteller leder for narkotikaavsnittet ved Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll, at man både opplever at stoffet har blitt lettere å få tak i, og at prisene tidvis har vært svært lave. Dette skyldes at partiene som kommer inn har vært store.

Kommer mer stoff

Tidligere kom mye av narkotikaen til Nord-Norge via Østlandet, men med denne nye endringen av innførselsmønster kommer det mer metamfetamin på det nordnorske markedet, heter det.

– Nå kommer det mer amfetamin og da særlig metamfetamin direkte hit. Dette er ofte urene produkter som kan være svært helseskadelige, sier Myrvoll til NRK.

Andelen av metaamfetamin har økt i beslagene til politiet fra 1,8 prosent i 2000 til 56,2 prosent i 2011. Amfetamin regnes som den nest mest utbredte narkotikagruppen i Norge.

Farligere enn vanlig amfetamin

Til NRK uttaler overlege ved Helse Nords rusklinikk Sigma Nord at metamfemtain gjerne er sterkere og farligere enn vanlig amfetamin.

– Sammenligner man de to i sin rene form, så har nok metamfetamin en noe sterkere sentralstimulerende effekt. Men det som er tilgjengelig for rusmisbrukere varierer gjerne både når det gjelder renhet og sammensetnin, sier han.

På forsiden nå


...

- Kommunen har stoppet Alfheim-løsning gang på gang

Tormod Harila og Alfheim Arena aksepterer ikke at TIL sier opp leieforholdet, og søker juridisk hjelp. Han hevder Tromsø Kommune har stoppet løsning rundt arenakostnadene til TIL en rekke ganger i løpet av 2014.

Tromsødama bak salmiakktrikset: -Jeg har flere gode tips på lur

Elisabeth Thomas Jensen har fått ovner i flere land til å skinne. Snart gir hun deg peistrikset også....

Vi testet trikset alle snakker om: Se om det virket

Nordlys prøvde vasketrikset som skal gjøre stekovnen skinnende ren.