FORSVINNER: Nessebyborger og statssekretær Kirsti Bergstø går av sammen med barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken. Foto: Marte Lidl

Følger Lysbakken - går av

Statssekretærene Kirsti Bergstø og Henriette Westhrin går av sammen med Audun Lysbakken.
Publisert 05.03.2012 kl. 15:12 Oppdatert 05.03.2012 kl. 15:12

Tips en venn på e-post:Audun Lysbakken opplyste på en pressekonferanse at han går av som statsråd. Årsaken er tildelingen av penger til Jenteforsvaret. Statssekretærene Kirsti Bergstø og Henriette Westhrin går også av.

LES MER: Lysbakken går av

Lysbakken vedgår at søkene som tidligere er blitt gjort, var for dårlige. Denne gang ble det innhentet ekstern hjelp, og rundt 4 millioner e-poster ble gjennomsøkt. I tillegg ble alle SMS-er til og fra Lysbakken analysert. I to SMS-er mellom ham og statssekretær Kirsti Bergstø den 31. oktober i fjor ble saken omtalt for første gang.

Lysbakken innrømmet i pressekonferansen at han ble orientert om hvem som søkte midlene i en sms fra Bergstø 31. oktober.

I en av sms-ene som ble offentliggjort i dag skriver Lysbakken følgende til Bergstø:

«Hva skjer med pengene vi har bevilget til feministisk selvforsvar? Foregår det noe vi kunne lage media på?»

I svaret fra Bergstø en halv time senere står det:

«Sjekker hvor saken står, trur midlene ble delt på Sør-Trøndelag og SU. Begge var seint ute. Bør absolutt være med i pakka.»

Det melder NRK.

– Jeg er tilhenger av at feil skal få konsekvenser. Jeg har ansvaret for de feil som er begått og jeg tar ansvar. Jeg har derfor orientert statsministeren om at jeg i dag går av som statsråd, sa Lysbakken.

Lysbakken understreker at han likevel fortsatt vil være lederkandidat for SV.

– Jeg har ikke tenkt å forsvinne. Det er ingenting som gjør meg mindre motivert til å jobbe. Jeg har ikke tenkt å gjemme meg. Jeg har tenkt å møte i Stortinget.

(ANB-NTB)

Les mer om:  Nyheter 

På forsiden nå