FORSVINNER: Nessebyborger og statssekretær Kirsti Bergstø går av sammen med barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken. Foto: Marte Lidl

Følger Lysbakken - går av

Statssekretærene Kirsti Bergstø og Henriette Westhrin går av sammen med Audun Lysbakken.

Publisert 05.03.2012 kl 15:12 Oppdatert 05.03.2012 kl 15:12

Tips en venn på e-post:Audun Lysbakken opplyste på en pressekonferanse at han går av som statsråd. Årsaken er tildelingen av penger til Jenteforsvaret. Statssekretærene Kirsti Bergstø og Henriette Westhrin går også av.

LES MER: Lysbakken går av

Lysbakken vedgår at søkene som tidligere er blitt gjort, var for dårlige. Denne gang ble det innhentet ekstern hjelp, og rundt 4 millioner e-poster ble gjennomsøkt. I tillegg ble alle SMS-er til og fra Lysbakken analysert. I to SMS-er mellom ham og statssekretær Kirsti Bergstø den 31. oktober i fjor ble saken omtalt for første gang.

Lysbakken innrømmet i pressekonferansen at han ble orientert om hvem som søkte midlene i en sms fra Bergstø 31. oktober.

I en av sms-ene som ble offentliggjort i dag skriver Lysbakken følgende til Bergstø:

«Hva skjer med pengene vi har bevilget til feministisk selvforsvar? Foregår det noe vi kunne lage media på?»

I svaret fra Bergstø en halv time senere står det:

«Sjekker hvor saken står, trur midlene ble delt på Sør-Trøndelag og SU. Begge var seint ute. Bør absolutt være med i pakka.»

Det melder NRK.

– Jeg er tilhenger av at feil skal få konsekvenser. Jeg har ansvaret for de feil som er begått og jeg tar ansvar. Jeg har derfor orientert statsministeren om at jeg i dag går av som statsråd, sa Lysbakken.

Lysbakken understreker at han likevel fortsatt vil være lederkandidat for SV.

– Jeg har ikke tenkt å forsvinne. Det er ingenting som gjør meg mindre motivert til å jobbe. Jeg har ikke tenkt å gjemme meg. Jeg har tenkt å møte i Stortinget.

(ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Hun bor ti meter fra barnehagen, men må skysse barna ti mil

Cecilie Godtlibsen er nærmeste nabo til barnehagen på Gibostad, men der har ikke barna hennes fått plass. Langt der ifra.  
...

- 7-åringen kom hjem og sa at skolen ikke hadde råd til blyanter. Han hadde ikke misforstått

- Har regjeringen skjønt hvor skoen trykker? spør samfunnsredaktør Lasse Jangås.