Zimmerman nekter straffskyld

George Zimmerman, som drepte en uskyldig tenåring mens han var på patrulje for et lokalt borgervern i Florida, nekter straffskyld.

Publisert 24.04.2012 kl 07:24 Oppdatert 14.07.2013 kl 09:27

Tips en venn på e-post:

Zimmerman ble sluppet ut av fengselet mandag etter å ha skaffet til veie et kausjonsbeløp tilsvarende 860.000 kroner.

Noen timer senere ble det kjent at 28-åringen nekter straffskyld og fastholder at han handlet i nødverge da han skjøt og drepte 17 år gamle Trayvon Martin.

– Den tiltalte har gjennom sin advokat levert en skriftlig erklæring der han sier seg ikke skyldig, heter det i et rettsdokument.

Martin hadde vært i butikken og kjøpt godteri da han ble skutt av Zimmerman en kveld i slutten av februar.

Drapet utløste hissige protester og anklager om rasisme fordi Zimmerman først ikke ble pågrepet av politiet. Zimmerman har hvit far og spansketalende (latino) mor. Martin var afro-amerikaner.

Zimmermann var med i det lokale borgervernet i sitt eget nabolag i Sanford i Florida, og han var ute på patrulje i gatene den skjebnesvangre kvelden.

Han har forklart at han trodde gutten var påvirket av stoff, og han fremholder også at han ikke visste om gutten var bevæpnet eller ikke. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Vil ha slutt på småviltjakta

- Denne jakta er unødvendig, sier NOAH.

...

Lene Marlin: - Jeg prøvde å ta mitt eget liv

- Jeg skrev avskjedsbrev, overraskende kald og rolig. Jeg ville virkelig dø den natten.

Ellen mobbet Anja. I dag er de igjen bestevenner

Anja og Ellen ble bestevenninner da de var tre år. Men så skar det seg. Anja ble mobbet, og Ellen var en av mobberne. Dette er en historie om vennskap, mobbing og tilgivelse.