...
Disse bestemødrene er russernes MGP-bidrag. Foto: Skjermdump/Youtube/ANB

Bestemødre klar for MGP

Oslo (ANB): Russland har følgende resept i jakten på seier i årets internasjonale Grand Prix-finale: Syngende bestemødre.

Stian Grythaugen
Stian Grythaugen, ANB Profil E-post
Publisert 08.03.2012 kl 22:52 Oppdatert 26.03.2012 kl 13:51

Tips en venn på e-post:


MGP

Blir Russlands bidrag en hit i Baku?

Ja, så absolutt!
Nei, huffameg!
Jeg er usikker

Din stemme er registrert

Avsluttet

Antall stemmer: 32

Disse deltok i Baku!

Hele deltakerlista til den internasjonale Grand Prix-finalen i Baku i mai er nå klar.

Se artistene her!

Den russiske allmennkringkasteren RTR har i lengre tid holdt Eurovision-fansen i spenning med hensyn til hvem som kom til å delta i årets nasjonale finale. I forrige uke ble spenningen utløst, og onsdag ble vinneren kåret i et direktesendt TV-show.

25 bidrag konkurrerte om å få representere Russland under finaleuka i Aserbajdsjans hovedstad Baku i slutten av mai - og vinneren ble av den høyst overraskende sorten.

Se og hør bidraget nederst i saken!

Gruppen Buranovskiye Babushki, bestående av en gjeng syngende bestemødre i 70-årene fra byen Buranovo i delrepublikken Udmurtia, gikk helt til topps. Iført russiske folkedrakter fremførte de aldrende kvinnene låten "Party For Everybody" - og vant åpenbart TV-seernes hjerter.

Bidraget fremføres delvis på engelsk og delvis på udmurtisk, et finsk-ugrisk språk som snakkes av deler av befolkningen i Udmurtia.

De syngende bestemødrene har samtidig ikke slått seg sammen med kun Grand Prix-deltakelsen for øyet. Buranovskiye Babushki er i hjemlandet kjent for å ha gjort coverversjoner av flere kjente låter - der i blant Beatles-hiten "Yesterday".

Det hører også med til historien at gruppen i utgangspunktet består av åtte medlemmer, men reglementet i Eurovision Song Contest tillater kun seks artister på scenen samtidig. Dermed har man åpenbart måttet gjøre en liten bestemor-utvelgelse før deltakelsen ble spikret.

Se og hør bidragene som så langt er klare for Baku!

Buranovskiye Babushki har også gjort det klart at å vinne ikke er det viktigste aspektet ved Eurovision-prosjektet. Bestemødrene ønsker i stedet å samle inn nok penger til å kunne bygge en ny kirke i hjembyen. Så spørs det hvor mye turen til Baku kaster av seg økonomisk.

Russland er for øvrig ikke alene om å utfordre aldersrekorden i Eurovision Song Contest. Også Storbritannia satser på at rutine skal gjøre susen i Baku - ved å sende Engelbert Humperdinck. Sviske-legenden er snart 76 år.

(ANB)

På forsiden nå


...

Lene Marlin: - Jeg prøvde å ta mitt eget liv

- Jeg skrev avskjedsbrev, overraskende kald og rolig. Jeg ville virkelig dø den natten.

Ellen mobbet Anja. I dag er de igjen bestevenner

Anja og Ellen ble bestevenninner da de var tre år. Men så skar det seg. Anja ble mobbet, og Ellen var en av mobberne. Dette er en historie om vennskap, mobbing og tilgivelse.